Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Φεύγουν τα κάγκελα από το λιμάνιΕνα νέο έργο εξήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Τα παράπονα στον Δήμαρχο» στο Κανάλι 1.

Οπως είπε, θα φύγουν από πολλά σημεία τα κάγκελα στο λιμάνι και ταυτόχρονα θα φτιαχτεί ένας περιπατητικός πεζόδρομος.

Οπως είπε: «Θα ήθελα να εξαγγείλω ένα έργο, το οποίο έχω θέσει υπόψη όλων των παραγόντων. Ένα από τα προβλήματα που απέκτησε ο Πειραιάς τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο αποκλεισμός της πόλης από το λιμάνι.

Δεν είναι τα σύνορά μας πια η θάλασσα του λιμανιού, αλλά τα κάγκελα. Συζητώ λοιπόν με τεχνικούς, αλλά και με την πολιτική  κεντρική εξουσία πώς μπορεί να γίνει ένας πεζόδρομος περιπατητικός, ενδεχομένως και ποδηλατόδρομος, στην Ακτή Μιαούλη προς την πλευρά του λιμένος. Δηλαδή, απέναντι από το Ρολόι, ο Πειραιώτης  να κάνει τις βόλτες του και να έχει την αύρα της θάλασσας και του λιμανιού σε όλες του τις αισθήσεις. Να απολαμβάνει και τον καφέ του. Να γίνει το λιμάνι περιπατητικός πεζόδρομος. Θα ξαναβρούμε τη σχέση μας με το λιμάνι μας.  Τα κάγκελα να μείνουν μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητα για την ασφάλεια των λιμενικών δραστηριοτήτων. Δεν είναι παντού απαραίτητα.»

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com