Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Τα Μανιάτικα ψάχνουν ανάσα από τα έργα Μετρό


Να μείνουν ανοιχτοί τρεις κεντρικοί δρόμοι στα Μανιάτικα κατά την εκτέλεση των έργων του «Μετρό» στη συνοικία ζήτησε, την Παρασκευή, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Αττικό Μετρό» Χρήστο Τσίτουρα.

Η σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο και ο κ. Τσίτουρας συμφώνησε με τις προτάσεις του  κ. Μιχαλολιάκου και δεσμεύτηκε ότι  κατά την περίοδο του έργου,  θα επηρεαστεί, όσο γίνεται λιγότερο, αρνητικά  η ζωή των κατοίκων στα Μανιάτικα.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος ζήτησε τα εξής:
1.    Στην οδό Αιτωλικού, που είναι ο μόνος δρόμος όπου αναπτύσσεται η εμπορική ζωή της περιοχής, με μείωση του πλάτους των πεζοδρομίων ένθεν και ένθεν και κάποιων εργοταξιακών εργασιών, άνετα εξασφαλίζεται μια λωρίδα.
«Το να κάνουμε ολόκληρη την οδό Αιτωλικού εργοτάξιο, χωρίς να αφήσουμε μια λωρίδα διέλευσης, είναι αδύνατον. Δεν είμαι τεχνικός. Σέβομαι τους τεχνικούς, όπως σέβομαι και όλους τους ειδικούς επιστήμονες», σχολίασε ο δήμαρχος.
2.    Να ενωθεί η οδός Αιτωλικού με την  οδό Π. Βλαχάκου τώρα, κάνοντας δυο-τρεις απαλλοτριώσεις όλες και όλες ή αγοράζοντας - κάποιες είναι σε διαδικασία.
3.    Εάν γίνει αυτό απαλλάσσεται και η οδός Γυθείου από την ανάγκη να κλείσει ολόκληρη κι αυτή και να κόψει την πρόσβαση ακόμη και των κατοίκων στα σπίτια τους.

«Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός, που σας παρακάλεσα να αλλάξουμε, καταργεί τη ζωή τους. Την καταργεί. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικός ο λόγος μου, αλλά την καταργεί.  Γι αυτό η παράκλησή μας είναι απόλυτη», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ. Γραμματέας του δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης και συνεργάτες του κ. Τσίτουρα από την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com