Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Φεύγει το «Αριάδνη», έρχεται στο «Blue Star 1» Με ένα πλοίο έως τον Απρίλη στη γραμμη Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη

Με ένα πλοίο θα συνεχίσει να εξυπηρετείται η γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη έως τις αρχές του Απριλίου. Στις 8 Ιανουαρίου το «Αριάδνη» της Hellenic Seaways θα πραγματοποιήσει το τελευταίο δρομολόγιό του στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Το πλοίο θα αποχωρήσει από τη γραμμή και στη θέση του θα έρθει το «Blue Star 1» της Blue Star Ferries, τo οποίο θα εκτελεί τα ίδια δρομολόγια, όπως δήλωσε στο «Ε» ο κεντρικός πράκτορας των δύο εταιρειών, Αντώνης Πίκουλος.
Το πλοίο θα μείνει στη γραμμή έως το τέλος του Μαρτίου τού 2014. Στη συνέχεια θα έρθει στη γραμμή το «Blue Star Patmos». Ο βασικός λόγος που δρομολογείται το «Blue Star 1» είναι ότι διαθέτει μεγαλύτερο γκαράζ και μπορεί να μεταφέρει περισσότερα οχήματα. Συγκεκριμένα μπορεί να μεταφέρει 641 οχήματα και 1.890 επιβάτες, ενώ το «Blue Star Patmos» μπορεί να μεταφέρει 2.000 επιβάτες και 430 οχήματα. Πρόθεση της Blue Star Ferries είναι να κερδίσει όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος από την πίτα της μεταφοράς φορτηγών

Τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, αναμένεται να επιστρέψουν στα τακτικά τους δρομολόγια τα πλοία «Νήσος Χίος» και «Blue Star Patmos», στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Όλες οι παραπάνω αλλαγές αναμένεται να εγκριθούν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη.
Σε ανακοίνωσή της, η Hellenic Seaways αναφέρει ότι καλύπτει με συνέπεια τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί. Ειδικότερα σημειώνει πως από τον Οκτώβριο η εταιρεία εξυπηρετεί τα νησιά με τέσσερα δρομολόγια, ενώ το Δεκέμβριο αύξησε εκ νέου τα δρομολόγιά της προσθέτοντας ακόμη τρία για τις 14, τις 21 και τις 28 Δεκεμβρίου.
Τα δρομολόγια στις 24, 25, 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου δε θα εκτελεστούν. Γεγονός που έχει εγκριθεί από τον Ιανουάριο του 2013, όταν ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια της εταιρείας για όλο το έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Ακόμη δηλώνει πως η ευαισθησία της για την εξυπηρέτηση των νησιών φάνηκε από την αύξηση των δρομολογίων για το Δεκέμβριο.
Θα πιάσει Μυτιλήνη το «Μύκονος»
Το Ro-Ro πλοίο «Μύκονος» που έχει περάσει σε χέρια Κρητικών επιχειρηματιών, ζητείται να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο αυριανό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Κατά πληροφορίες πρόθεση είναι να μεταφέρει επικίνδυνα φορτία (καύσιμα, υγραέρια, οινόπνευμα κ.λπ.) από και προς τα νησιά. Το αίτημα αφορά στην πραγματοποίηση ενός δρομολογίου το μήνα.
Παράλληλα έχει ζητηθεί η έγκριση δρομολόγησης του πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Κυκλάδες και Πειραιάς - Ρέθυμνο μέσω Θήρας και Κυθήρων εναλλάξ.
Ακόμη, το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την αντικατάσταση του «Μυτιλήνη» από το «European Express» στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Εύδηλος - Άγιος Κήρυκος - Φούρνοι - Καρλόβασι - Βαθύ.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και τα θέματα που αφορούν στη δρομολόγηση του «Αίολος Κεντέρης Ι» στη γραμμή Ραφήνα - Τήνος - Μύκονος - Νάξος από 30 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου τού 2014.
Με άλλο αίτημα, η ΝΕΛ ζητά τη διακοπή των δρομολογίων τού «Ionian Sky» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη από 31 Δεκεμβρίου 2013 έως 13 Φεβρουαρίου 2014. Το αίτημα αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα τα δρομολόγια, καθώς το πλοίο μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή.

emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com