Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα για τον καρκίνο στον Πειραιά

Tο Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ερυθρού Σταυρού καταθέτει την επιστημονική γνώση και την εμπειρία για τον καρκίνο και μιλά για τη ψυχολογία όχι μόνο των νοσούντων αλλά και του περιβάλλοντός τους. 

Είναι πλέον αποδεκτό -και όχι μόνο στην ιατρική κοινότητα- ότι η λέξη «επάρατος» ανήκει πια στο παρελθόν, η εξέλιξη της επιστήμης κερδίζει τη ζωή και σύντομα ο καρκίνος θα αποτελεί ένα απλό χρόνιο νόσημα όπου οι περισσότερες από τις παρενέργειές του θα περιγράφονται μόνο στα επιστημονικά συγγράμματα. 

Στο πλαίσιο αυτό το Πειραϊκό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καρκίνος: Μύθοι και Πραγματικότητα - Ο ρόλος του Εθελοντή». Στην ημερίδα θα καταθέσουν την επιστημονική τους γνώση ιατροί, άτομα που νόσησαν αλλά κατάφεραν και διέγραψαν οριστικά από τη ζωή τους τον καρκίνο και ψυχολόγοι που θα δώσουν κατευθύνσεις σε ασθενείς και φροντιστές προκειμένου η ζωή του καθενός μας να κάνει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά στην πλέον ελπιδοφόρα μάχη της ανθρωπότητας. 

Οι παρευρισκόμενοι θα συμμετάσχουν σε τρία στρογγυλά τραπέζια και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο, για το ρόλο του εθελοντή ή και συνολικά για το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του ασθενή και να ανταλλάξουν απόψεις ή εμπειρίες πάνω σε ένα θέμα που άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο, όλους όμως τους έχει απασχολήσει. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 από τις 9:00 μέχρι τις 14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Χαρ. Τρικούπη 36 (απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά), είσοδος από τη οδό Κουντουριώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com