Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Διεθνές Φεστιβάλ Συμφωνία: Διήμερο Jazz στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γιορτάζει τη τζαζ μουσική για δύο ημέρες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα στα πλαίσια διεθνούς φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού.
Το Σάββατο στις 7 Δεκεμβρίου παρουσιάζονται οι Manhattan Vibes, το τζαζ συγκρότημα που ίδρυσε ο Έλληνας βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδηςσε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ενα πρωτότυπο πρόγραμμα που συμπληρώνεται με αγαπημένα συμφωνικά έργα των Γκέρσουιν και Μπέρνσταϊν, αμφότερα γεμάτα με «τζαζ» ηχοχρώματα και ρυθμούς.

Η συναυλία συνιστά περιήγηση στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο της αμερικάνικης μουσικής τζαζ υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσέλιγκα.
Την Κυριακή στις 8 Δεκεμβρίου το αφιέρωμα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο Adam Simmons μαζί με τον Γιώργο Κοντραφούρη θα παρουσιάσει ενα πρόγραμμα που αποτελείται κυρίως από δικά του έργα, τα οποία ακολουθούν τις τάσεις της σύγχρονης τζαζ, με έμφαση στον λυρισμό και την μουσική αφήγηση.

Ως συνθέτης, ο Adam Simmons ενδιαφέρεται να δημιουργεί μουσικές δομές  που θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω μουσικές εξερευνήσεις. Γι’ αυτόν η ομορφιά της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού έγκειται στο «διάλογο» που διενεργείται μεταξύ των μουσικών καθώς εκείνοι δημιουργούν  μουσική μαζί.

Στο δεύτερο μέρος παίρνει σειρά υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, η Ορχήστρα Intrarti με τη νέα σουίτα του Adam Simmons «Travelling tales» γραμμένη ειδικά για να παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού είναι επηρρεασμένη από τα ταξίδια του Adam στην Αυστραλία και την Ευρώπη, από την αγάπη του για την Ιαπωνική μουσική  shakuhachi, την πίστη του συνθέτη για την χρησιμότητα της Τέχνης, τον ευγενικό μινιμαλισμό της μουσικής του Νικ Τσιάβου, τις εμπειρίες, τους ήχους και τις ιδέες που γεννιούνται από την σύμπραξη μεταξύ τους, όταν δουλεύουν και δημιουργούν μαζί μουσικά τοπία και εικόνες.
Εισητήρια
Γενική είσοδος: 7€
Μειωμένο/προπώληση: 5€
Προπώληση εισιτηριών
- Ticket Services: τηλ: +302107234567, www.ticketservices.gr
- Εκδοτήρια στην Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Πληροφορίες εκδήλωσης
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου πλησίον πλατείας Κοραή, Τ.Κ. 18532, Πειραιάς, +302104194550,
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:30
Είσοδος 5 - 7 ευρώ
- See more at: http://www.elculture.gr/music/jazz-pireas-712219#sthash.KLC1hB51.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com