Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

H περιφέρεια Πειραιά για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου  μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 3-11-2013 δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα από το πρώτο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων στο Πειραιά σύμφωνα  με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά δεν ήταν τα αναμενόμενα, παρά το γεγονός ότι το άνοιγμα συνδυάστηκε με την έναρξη των εκπτώσεων και με πολύ καλό καιρό.  Μια πρώτη αποτίμηση δεν δείχνει αύξηση του εβδομαδιαίου τζίρου, ο οποίος παραμένει στα ίδια επίπεδα αλλά μόνο αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταστημάτων με την μία ημέρα επιπλέον.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους πρόωρους πανηγυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝ και κυρίως το κάλεσμα του Υπουργού & Υφυπουργού Ανάπτυξης στους Αντιπεριφερειάρχες να εγκρίνουν το άνοιγμα για περισσότερες Κυριακές.

Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ήδη έχουμε αποφασίσει να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα καμία επιπλέον Κυριακή πέραν των επτά που με νόμο καθιέρωσε η Κυβέρνηση. Θα παρακολουθούμε το θέμα και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών  και την προστασία των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, που κινδυνεύουν να γίνουν βορά των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας».

http://www.attikipress.gr/69499/h-perifereia-peiraia-gia-to-kyriakatiko-anoigma-twn-katasthmatwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com