Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Μάσκες μιας χρήσης σε τρία νοσοκομεία του Πειραιά

Μάσκες μιας χρήσης διατέθηκαν σε τρία νοσοκομεία του Πειραιά, ύστερα από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Χρήστου. Πρόκειται για μάσκες που είχαν αποκτηθεί στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας το 2009 για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) για τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά είχε στις αποθήκες της υλικό το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Ύστερα από συνεννόηση με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία έκανε και την τελική πρόταση κατανομής, παραχωρήθηκαν στα νοσοκομεία Τζάνειο, Μεταξά και Κρατικό Νίκαιας 186.000 μάσκες μιας χρήσης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.
«Είμαι βέβαιος ότι τα νοσοκομεία της περιοχής που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα αξιοποιήσουν το υλικό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η παραχώρηση του υγειονομικού υλικού που υπήρχε στις αποθήκες μας εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών ενεργειών μας για την αξιοποίηση υλικών και πόρων, με στόχο την για περιστολή των δαπανών του δημόσιου τομέα και δείχνει τον δρόμο της επικουρικότητας και της συνεργασίας που πρέπει να διέπει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε και να προασπίζεται το δημόσιο χρήμα και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.
ΧΡ.ΠΑΠ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com