Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Ι.Μ. Πειραιώς για το Διάταγμα των ΜεδιολάνωνΗ Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς διοργάνωσε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς Ημερίδα κοινωνικού-θεολογικού προβληματισμού, με θέμα:
Το Διάταγμα των Μεδιολάνων (313 μ.Χ.). Από την Χριστιανική στην αποχριστιανιζομένη Ευρώπη, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.
Εισηγητές της Ημερίδας υπήρξαν οι:
1. Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Οι αποφάσεις των Μεδιολάνων και η σημασία τους για τον χριστιανικό κόσμο».
2. Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ο σημερινός Ελληνισμός και η κληρονομία του Μ. Κωνσταντίνου».
3. Ελλογιμώτατος κ. Δημήτριος Αποστολίδης, Δικηγόρος με θέμα: «Η αρνητική κριτική για τον Μ. Κωνσταντίνο στο παρελθόν και στο παρόν και η αξιοπιστία της».
4. Ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, Δημοσιογράφος, με θέμα: «Από την ανεξιθρησκεία του Διατάγματος των Μεδιολάνων στην ανεξιθρησκεία στη σημερινή Ευρώπη».
Ακολούθησε συζήτηση και εκδόθηκαν Πορίσματα και Ψήφισμα.
romfea.gr
Ακολουθεί η εναρκτήρια εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ:
imerid2
imerid3
imerid4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com