Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Πειραιά

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ ο διαγωνισμός για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου 37.000 τμ. στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του λιμανιού του Πειραιά.

Ο νέος διαγωνισμός στον ΣΠΑΠ αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον εταιρειών που αναπτύσσουν εμπορικά κέντρα καθώς οι χρήσεις γης που εξασφάλισε η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ έχει αυξήσει σημαντικά τις εμπορικές λειτουργίες έναντι των γραφειακών χώρων. Το γεγονός αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΛΠ (πολιτιστικές λειτουργίες και τέρμιναλ κρουαζιέρας) καθώς δημιουργείται ένας πόλος που ξεπερνά τις προσδοκίες από την εμπορική κίνηση της πόλης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας κ. Θανάση Σχίζα «Το τελευταίο εξάμηνο, η ΓΑΙΑΟΣΕ προχώρησε σε ριζικό εκσυγχρονισμό του τρόπου διαχείρισης του χαρτοφυλακίου μισθωμένων ακινήτων αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες διαχείρισης συμβάσεων και οικονομικής παρακολούθησης, διαχείρισης εγγράφων, διενέργειας αυτοψιών και ελέγχου ακινήτων, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών (GPS, GIS, διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων και tablets)».

Όπως εξάλλου δήλωσε μιλώντας στο συνέδριο του περιοδικού RED στα σημαντικότερα προς αξιοποίηση ακίνητα και έργα της ΓΑΙΑΟΣΕ εντάσσονται:

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Αθηνών (έκτασης 110 στρεμμάτων, με σχέδιο ανάπτυξης 80.000τ.μ.) και Θεσσαλονίκης (έκτασης 90 στρεμμάτων με σχέδιο για την ανάπτυξη 50.000τ.μ.).
Το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου, που πρόκειται να αναπτυχθεί σε έκταση ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ 588 στρεμμάτων με δυνατότητα δόμησης 240.000τμ περίπου.
Το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται να αναπτυχθεί σε έκταση, παραχωρημένη με νόμο κατά χρήση στη ΓΑΙΑΟΣΕ, 672 στρεμμάτων.
Το ακίνητο της Λεύκας Πειραιά, εκτάσεις στην δυτική Θεσσαλονίκης (περιοχή Θερμαϊκού, Εμπορικού Σταθμού κλπ.), το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών.

http://ered.gr/gr/newInside.php?art=29266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com