Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Κατάσχεση και καταστροφή νωπής μυζήθρας από ελεγκτές τροφίμων της Π.Ε. Πειραιά

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζοντας τους αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους στην περιοχή ευθύνης του Πειραιά, σε θαλάμους ψυκτικής εγκατάστασης, εντόπισαν και κατέσχεσαν νωπή μυζήθρα συνολικού βάρους 240 κιλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 08-11-2013 στους ψυκτικούς θαλάμους ψυκτικής εγκατάστασης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν έξι πλαστικά δοχεία των 40κιλών το καθένα με νωπή μυζήθρα αγνώστου προέλευσης ,συνολικού βάρους 240 κιλών ,λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας.

Το παραπάνω τρόφιμο χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε, αφού ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης παραιτήθηκε του δικαιώματος της κατά νόμο ένστασης.

Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο).

Οι συστηματικοί και στοχευμένοι έλεγχοι από τους ποιοτικούς ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζονται.

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=82946

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com