Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Και ξαφνικά ένα tapas-bar στην Τρούμπα αναγκάζει την αφρόκρεμα της αθηναϊκής διασκέδασης να κατέβει στον Πειραιά

Στην θρυλική περιοχή του Πειραιά, εκεί που οι ένοχες περιπέτειες και η αληθινή rock n' roll ζωή λάμβαναν χώρα στη δεκαετία του 50' και του 60', ξεφύτρωσε το Bar που δίνει ξανά ζωή στην ξεχασμένη Τρούμπα.
Κάθε Σάββατο στα PIRΑEUS RE-PORT parties η Mahayana Records και παραγωγοί του En Lefko 87,7 αναλαμβάνουν να δώσουν το ρυθμό σε μια εκστρατεία αναζωπύρωσης του παλιού καλού αθηναϊκού εναλλακτικού πνεύματος.
Τρούμπα, η κακόφημη περιοχή του Πειραιά τις δεκαετίες του '50 και '60, που γνώρισε "δόξα" λόγω των "καταστημάτων" που δραστηριοποιούνταν εκεί. Το όνομα Τρούμπα η περιοχή το πήρε από μια αντλία (τρόμπα) που υπήρχε στην αρχή της οδού 2ας Μεραρχίας, στο λιμάνι, για να εφοδιάζονται με νερό τα πλοία.
Στην περιοχή αυτή, περισσότερο λόγω του λιμανιού, είχαν εγκατασταθεί πολλά cabaret, οίκοι ανοχής και χασισοποτεία (τεκέδες). Οι οίκοι ανοχής έκλεισαν το 1968 με ενέργειες του τότε (διορισμένου από τη χούντα) δημάρχου Αριστείδη Σκυλίτση. Από τη χρονιά αυτή και μετά η Τρούμπα σιγά - σιγά έσβησε, αλλά έμεινε στην ιστορία μέσω των ρεμπέτικων τραγουδιών (έζησαν και μεγαλούργησαν μεγάλοι ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, Νίκος Μάθεσης, Μιχάλης Γενίτσαρης, Στέλιος Κερομύτης και πολλοί άλλοι) και των ελληνικών ταινιών της εποχής ("Πότε την Κυριακή", "Τα κόκκινα φανάρια", "Καλώς ήλθε το δολάριο", "Λόλα").
Το δε Throubi είναι ιστορικό στέκι που ξεκίνησε στις Σπέτσες, απέκτησε πριν μερικά χρόνια αδελφάκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και μόλις προσφάτως απέκτησε άλλο ένα αδελφάκι στην 2ας Μεραρχίας 14, στnν Τρούμπα του Πειραιά.
Αυτό το Σάββατο τη μουσική θα επιλέγει o «μεγάλος» Μανώλης Οικονόμου.
Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com