Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΠ: Συμμετείχε στο συνέδριο της Seatrade Europe στο Αμβούργο

Στο συνέδριο της Seatrade Europe το οποίο διεξήχθη στο Αμβούργο της Γερμανίας και στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας, συμμετείχε ο ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας κ. Σταύρο Χατζάκο, ο οποίος ήταν και βασικός ομιλητής στο Συνέδριο για την Κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Έκθεση συμμετείχαν 250 εκθέτες από 50 χώρες, 270 στελέχη της Κρουαζιέρας, τα οποία και αποφασίζουν για τις στρατηγικές του κλάδου και 4.000 συμμετέχοντες στις εργασίες.

Το συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κρουαζιέρας συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ στην εναρκτήρια συνεδρίαση ο Πρόεδρος της CLIA/ Ευρώπη Manfredi Lefebvre d΄Ovidio ανέφερε ότι οι κρουαζιέρες έχουν «ζωτικής σημασίας αντικυκλικό ρόλο κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης», και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας για την ευρωπαϊκή οικονομία».

2. O ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ESPO στο Δουβλίνο, για το νέο Κανονισμό για τη θέσπιση πλαισίου που αφορά την πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων (COM (2013) 296 final 2013/0157 (COD). Η συνάντηση κατέληξε σε κείμενο πρόταση της ESPO που θα δοθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε ότι στην οδηγία, που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, υπάρχουν προς συζήτηση θέματα όπως:

• Η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή
• Η τιμολόγηση των υποδομών
• Η εκβάθυνση των Λιμένων
• Η παροχή υπηρεσιών και οι διαδικασίες προσβάσεις στους Λιμένες
• Οι σχέσεις με τους χρήστες των Λιμένων κ.α.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ως ομιλητής και ο καθηγητής κ. Θάνος Πάλλης Γενικός Γραμματέας σήμερα της MedCruise και ως εκπρόσωπος του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γεν. Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος.

3. Στις εκδηλώσεις τιμής προς τις εταιρίες και τους εκπροσώπους κρουαζιέρας, που διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 με αφορμή την φετινή θετική τουριστική χρονιά, θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος της MedCruise κ. Στ. Χατζάκος και ο Δ/ντης Κρουαζιέρας κ. Θ. Τσίτουρας. Οι καλεσμένοι μαζί με τη Δήμαρχο Μυκόνου, θα επισκεφθούν το κρουαζιερόπλοιο “Queen Elisabeth” και θα επιδώσουν στον πλοίαρχο αναμνηστικά δώρα σε ένδειξη φιλίας και εκτίμησης προς όλες τις εταιρίες κρουαζιέρας, ενώ ο Δήμος θα δεξιωθεί τους εκπροσώπους κρουαζιέρας στο ξενοδοχείο ΛΗΤΩ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, «νέα σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά κατά το μήνα Σεπτέμβριο, κατά 14,94%. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημαντική αύξηση παρουσίασαν και οι αφιξοαναχωρήσεις homeporting (+30,33%), ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι αφιξοαναχωρήσεις transit (+12,21%)».

Ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος φέτος κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση εξυπηρέτησης πλοίων και επιβατών, θα παρουσιάσει αναλυτικά στην Ημερίδα Κρουαζιέρας (17 Οκτωβρίου), τόσο τα αναλυτικά αποτελέσματα 9μήνου 2013, όσο και τα αναμενόμενα δρομολόγια κρουαζιέρας 2014.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com