Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Βαρβιτσιώτης: Ποια θα είναι τα οφέλη από την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ


Του
Μηνά Τσαμόπουλου
 
Τη βούληση της κυβέρνησης για αξιοποίηση του ΟΛΠ μέσω της πώλησης των μετοχών του και τα πολλαπλά οφέλη που θα επέλθουν  από την επένδυση αυτή, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη συνάντηση που είχε σήμερα με το Δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκο στο Δημαρχείο Πειραιά.
Βαρβιτσιώτης: Ποια θα είναι τα οφέλη από την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ
«Δεν είναι μόνο το ύψος του χρηματικού ανταλλάγματος που θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία. Εκείνο που, επιπρόσθετα, εγώ προτάσσω ως βασική προϋπόθεση είναι οι εγγυήσεις που θα καταβάλλει ο εκάστοτε υποψήφιος για την εκτέλεση επενδύσεων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια και  τη συνακόλουθη δημιουργία θέσεων εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μ.Βαρβιτσιώτης.
 Ο ΥΝΑ  κατανοώντας το πάγιο αίτημα του Δήμου για παραχώρηση στον Πειραιά των εκτάσεων που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις, προέτρεψε τον Β. Μιχαλολιάκο να αναδείξει το θέμα στην επικείμενη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Εκτενής συζήτηση έγινε και για τη φιλοξενία του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου  ανέφερε: «Ήμουν από αυτούς που εξαρχής υποστήριξα ότι η κρουαζιέρα –για να είναι επωφελής- πρέπει να ‘μπαίνει’ μέσα στην πόλη. Γι αυτό και ήμουν πεπεισμένος ότι η καταλληλότερη τοποθεσία για αυτήν ήταν το λιμάνι του Πειραιά . Πιστεύω ότι οι ‘παραλίμανες  προτάσεις’ που κατά καιρούς  ακούστηκαν, δε θα εξυπηρετούσαν ουσιαστικά, ούτε τους τουρίστες, ούτε τα έσοδα της χώρας».
Παράλληλα, προέταξε την αναγκαιότητα υλοποίησης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην πόλη του Πειραιά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των επισκεπτών προς αυτήν. «Οφείλουμε να αλλάξουμε την επικρατούσα αντίληψη ότι ο Πειραιάς είναι κορεσμένος κυκλοφοριακά. Πρέπει οι επισκέπτες που θα έρχονται να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις, ώστε  να αφήνουν χρήματα και στην πόλη , αλλά και στη χώρα. Δεν είναι στοίχημα μόνο τοπικό, αλλά και εθνικό», τόνισε, με το Δήμαρχο Πειραιά να εκφράζει την απόλυτη συμφωνία  του.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Δήμαρχο Πειραιά να συγκλίνουν σε μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης στο Δήμο Πειραιά της ‘Παγόδας’, την προώθηση ρύθμισης, ώστε να αποδίδεται στο Δήμο ποσοστό επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τη σύγκλιση διευρυμένης σύσκεψης στο Δημαρχείο, ενόψει  της φιλοξενίας από το λιμάνι του Πειραιά, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015.
Ο Β..Μιχαλολιάκος μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. Βαρβιτσιώτης, όχι μόνο συμφωνεί με τις θέσεις μας, αλλά σε πολλά θέματα είναι και πιο προωθημένος. Συναντήσαμε έναν Υπουργό που κατέχει όσο λίγοι το αντικείμενό του και πάνω σε αυτό έχει να καταθέσει πρωτοποριακές προτάσεις. Ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι σύμμαχός μας στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε τον Πειραιά. Άκουσε το όραμά μας για την πόλη και το λιμάνι της, είδε τα σχέδια μας, αξιολόγησε  τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα  και είναι δίπλα μας στις διεκδικήσεις μας για το αύριο. Για όλα αυτά τον ευχαριστώ.»


Πηγή: Βαρβιτσιώτης: Ποια θα είναι τα οφέλη από την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/24809/varvitsiotis-poia-tha-einai-ta-ofeli-apo-tin-polisi-ton-metohon-toy-olp#ixzz2gZnbI7eF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com