Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Ευρεία σύσκεψη στον Πειραιά για την Ευρωπαϊκή Ημέρα ΝαυτιλίαςΝα τεθεί ως στόχος μετά την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας του 2015 να υπάρχει και να λειτουργεί στον Πειραιά Θαλάσσια Επιχειρηματική Συνεργασία (maritime cluster) από τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της «γαλάζιας» ανάπτυξης πρότεινε η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.
Η κ. Δαμανάκη συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Πειραιά με θέμα τον συντονισμό της προετοιμασίας για να διοργανώσει ο Πειραιάς την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας το 2015.
Στην εισηγητική της ομιλία η ελληνίδα Επίτροπος ζήτησε ακόμη από την πολιτική και τοπική ηγεσία να συνδιαμορφώσουν το θέμα της διοργάνωσης με προσανατολισμό τη δημιουργία δυναμικής βάσης ανάπτυξης για το μέλλον, αξιοποιώντας τη ναυτική παράδοση του Πειραιά και τις σημερινές αναπτυξιακές του δυνατότητες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, εκτός από τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του ΟΛΠ  Γ. Ανωμερίτης, ο κ. Ιωάννης Λύρας ως εκπροσώπος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, καθώς και εκπροσώπων των επαγγελματικών, τουριστικών και ναυτικών φορέων της πόλης.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/715273


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com