Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Ανακατασκευή σε Παπαστράτειο και γήπεδο στον Εθνικό!

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του Παπαστράτειου καθώς και τγς κατασκευής  γηπέδου για τον  Εθνικο Πειραιώς !
Μαζί εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι χρηματοδοτήσεις για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού και για τις ανακατασκευές του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης (Κλειστό Αρτάκης  ).
«Οφείλουμε να δώσουμε προοπτική και διέξοδο στην νέα γενιά γι’ αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές», δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής.
Το σχετικό δελτίο Τύπου:
«Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014, στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μαζί με τον Προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει 519 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ, εκ των οποίων διατίθενται:
7,0 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού
17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη
2,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά
2,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά
Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική.
Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com