Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ


Το "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, πραγματοποίησε χθες με ιδιαίτερη συγκίνηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, την Τιμητική Βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Πειραιώτη ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απένειμε Τιμητική Πλακέτα για την προσφορά του μεγάλου ηθοποιού στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο. Η Πρόεδρος του "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" απένειμε Τιμητικό Βραβείο και Πλακέτα στην «εμβληματική μορφή» που ενέπνευσε νέους ηθοποιούς και λάτρεψε το κοινό, για την σημαντική προσφορά του στο Θέατρο σε έργα διεθνούς ρεπερτορίου, για την μοναδική προσφορά του στον Κινηματογράφο, αφού με την συμμετοχή του σε ένα μεγάλο όγκο έργων (εκατόν εξήντα ταινίες) σημάδεψε την εξέλιξη της Ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Τις πλακέτες και το βραβείο παρέλαβε ο δωδεκάχρονος γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη Νικόλας, που παρευρισκόταν στο αφιέρωμα εκπροσωπώντας τον πατέρα του, που λόγοι υγείας δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί.
Τραγούδια από ταινίες του Ανδρέα Μπάρκουλη ερμήνευσε το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου κ. Δέσποινας Καραμαλέγκου.
Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» κα Νανά Λάτση - ηθοποιός, σκηνοθέτης και η κα Κατερίνα Τσιλίκουνα – Πολιτισμολόγος παρουσίασαν το έργο του Ανδρέα Μπάρκουλη στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο..
Για τον Ανδρέα Μπάρκουλη μίλησαν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου – ηθοποιός, σκηνοθέτης , Τρύφων Παπουτσής – ηθοποιός, Γενικός Γραμματέας ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού», ο Ιστορικός Τέχνης και Θεωρητικός Κινηματογράφου κος Τάκης Μπαστέας και ο ηθοποιός Ηλίας Πετροπουλέας.
Την εκδήλωση εκτός από τον Δήμαρχο Πειραιά κο Βασίλη Μιχαλολιάκο, τίμησαν με την παρουσία τους  οι:
Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Π. Μελάς, ο οποίος έλαβε και το λόγο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Κουβάτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Σπ. Σπυρίδων,  η Αντιδήμαρχος κα Ευαγ. Σαρρή. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ  Ν. Βλαχάκος, Ι. Βουράκης, Μ. Καλαϊτζάκης και Ι. Παππάς. Ο προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Πειραιά κος Νίκος Αμοργιανός, η Προϊσταμένη γραφείου Τύπου Πειραιά κα Μαίρη Βλαχάκου.  
Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα Νόρα Μιχαλολιάκου, ή Πρόεδρος της ΠΕΦΟ Εικαστικών Τεχνών κα Ανθή Αντάσουρα-Κοκκίνου, η Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών κα Αντωνάκου, φίλες και φίλοι του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com