Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΒΕΠ: Ζητά επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη Πειραιά

Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη Πειραιά, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων που θα επιδοτούν την απασχόληση και όχι την ανεργία,ζητάμε επιστολήτου προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας, Παιδείας και Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και προς του διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) κ. Βασίλης Κορκίδης.

Εξάλλου, προσφάτως το ΕΒΕΠ ολοκλήρωσε με επιτυχία την Δράση «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για ανέργους και επαπειλούμενους ανέργους των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης/επανακατάρτισης, με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων».

Ειδικότερα στο πλαίσιο της δράσης που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων 2007-2013» του ΕΣΠΑ, δόθηκε η δυνατότητα σε 500 ανέργους και 1000 επαπειλούμενους ανέργους από τους βιομηχανικούς κλάδους της περιφερειακής ενότητας του Πειραιά, να  καταρτιστούν σε εννέα ειδικότητες, να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη, να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους από την TUV Hellas Α.Ε.

Ετσι το ΕΒΕΠ ζητά το σχεδιασμό ενός προγράμματος επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τον αριθμό των ημερομισθίων και όχι τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος θα είναι να δοθεί κίνητρο πρόσληψης των εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων, με επιχορήγηση του μη μισθολογικού κόστους όπου, ως αφετηρία υπολογισμού, θα λαμβάνονται οι αποδοχές που αντιστοιχούν στο βασικό ημερομίσθιο, όπως ορίζεται στη ΕΓΣΣΕ.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ «εκτιμώντας ότι δράσεις σαν αυτές μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά τόσο στην κάλυψη αναγκών της αγοράς, όσο και στην αύξηση της απασχόλησης, προσβλέπουμε ότι οι εξειδικευμένοι εργατοτεχνίτες του Πειραιά, θα μπορέσουν να αποτελέσουν σημαντικό δυναμικό σε επιχειρήσεις αντίστοιχων κλάδων σε όλη την Ελλάδα, αφού πλέον διαθέτουν ολοκληρωμένη κατάρτιση και πιστοποίηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com