Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

«Θα αποκατασταθεί η αδικία από το «ξεπούλημα» της μαρίνας Ζέας»

Αποφασισμένος να διεκδικήσει ότι αναλογεί στον Δήμο, είναι ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος μίλησε για τα ανταποδοτικά τέλη που πρέπει να υπάρχουν τόσο από τη χρήση του λιμανιού, όσο και από αυτή της μαρίνας Ζέας.

Ειδικά για τη μαρίνα Ζέας, την οποία όπως χαρακτήρισε ξεπούλημα την παραχώρηση από την κυβέρνηση Σημίτη, ο κος Μιχαλολιάκος είναι αποφασισμένος.

Και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη μαρίνα, έχει πολύ … ψωμί.

Τις επόμενες ημέρες θα διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη σύμβαση με τη μαρίνα Ζέας, τι πληρώνουν οι ιδιώτες, ποια είναι τα οφέλη αν υπάρχουν για το ελληνικό δημόσιο, ποιος ο ρόλος των τούρκων που πρόσφατα μπήκαν «μέσα» στο παιχνίδι της μαρίνας και ποιες οι εταιρείες μπροστά και πίσω από την μαρίνα Ζέας!!!

Αναλυτικά όσα είπε ο Δήμαρχος Πειραιά στο ραδιόφωνο της πόλης για τα ανταποδοτικά τέλη:

«Ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει υγιή χρηματοδότηση και από το λιμάνι του. Είναι τιμή μας και καμάρι μας που ο Πειραιάς είναι το εθνικό μας λιμάνι, το ασφαλέστερο και ωραιότερο της Ευρώπης και της Μεσογείου. Πρέπει να έχουμε τα αντίστοιχα ανταποδοτικά έσοδα γιατί μας κοστίζει πολύ η λειτουργία του, σε καταστροφή δρόμων, σε ρύπανση κ.ά. Επίσης θα έχουμε υγιή έσοδα και από τη λειτουργία της μαρίνας, την οποία δυστυχώς η κυβέρνηση Σημίτη έδωσε, για να μη πω τον χαρακτηρισμό «ξεπούλησε», χωρίς κανένα όφελος, ούτε για το Δήμο, ούτε για το κράτος. Εμείς διεκδικούμε και απαιτούμε. Δεν κραυγάζουμε. Και μέχρι τώρα κερδίζουμε όλες τις μάχες. Αν δεν μπορούμε να κερδίζουμε τις μάχες θα φύγουμε. Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα. Όσο δεν λύνουμε προβλήματα δεν θα έχουμε και ρόλο. Δεν φύγαμε στην καλύτερη μας πολιτική ηλικία από την κεντρική πολιτική για να αποκτήσουμε γαλόνια εξουσίας. Τα είχαμε. Φύγαμε για να δώσουμε το πάθος μας στη λειτουργία και στις ανάγκες του Πειραϊκού λαού και της πόλης μας.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

«Είχα μια πάρα πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι πρόθυμος να συμβάλει. Δέχεται ότι είναι πάρα πολύ λογικό το ένα ευρώ ανά άτομο που αποχωρεί ή έρχεται στον Πειραιά. Αυτό σημαίνει υγιής χρηματοδότηση του Πειραιά, σημαίνει ότι ο Πειραιάς παίρνει ουσιαστικά το λιμάνι του.»

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com