Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Ο νικητής του διαγωνισμού του ΟΛΠ θα πρέπει να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ

Eπενδύσεις της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια θα κληθεί να καταβάλει ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λιμάνι του Πειραιά.
Οι επενδύσεις αυτές θα περιλαμβάνονται ως προαπαιτούμενο για κάθε επενδυτή που θα καταθέσει προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ, πέραν του χρηματικού ανταλλάγματος που θα καταβληθεί για την ανάληψη της διαχείρισης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Τα παραπάνω προέκυψαν χθες, στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης που είχαν ο υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα οφέλη στην τοπική κοινωνία και την οικονομία θα είναι πολλαπλά, καθώς οι εν λόγω επενδύσεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, κατανοώντας το πάγιο αίτημα του δήμου για παραχώρηση στον Πειραιά των εκτάσεων που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις, προέτρεψε τον κύριο Μιχαλολιάκο να αναδείξει το σχετικό ζήτημα στην επικείμενη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε και στη φιλοξενία του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζοντας την πεποίθησή του ότι η καταλληλότερη τοποθεσία ήταν και θα είναι το ίδιο το λιμάνι και όχι άλλες περιοχές. Παρόλα αυτά, επισήμανε και την αναγκαιότητα υλοποίησης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην πόλη του Πειραιά, ώστε να διευκολύνεται η προσβασιμότητα των επισκεπτών προς αυτήν. «Πρέπει οι επισκέπτες που θα έρχονται να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις, ώστε να αφήνουν χρήματα και στην πόλη, αλλά και στη χώρα», τόνιζε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης. Ο υπουργός δεσμεύτηκε και για την προώθηση ρύθμισης, ώστε να αποδίδεται στον Δήμο ποσοστό επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com