Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στον Πειραιά από 1η Νοεμβρίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ενημερώνει τον εμπορικό κόσμο και τους καταναλωτές, ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του τελευταίου Νόμου 4177/2013, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις, επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:Τακτικές εκπτώσεις:

          α) Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και

          β) Από την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι:

          α) Το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου και

          β) Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την 1η Νοεμβρίου 2013 ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, που λήγει 10 Νοεμβρίου.
Ως προς την ειδικότερη διενέργεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να προσεχθούν τα εξής:
1.Τριάντα (30) ημέρες  πριν από την έναρξη των εκπτώσεων  απαγορεύεται στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων να ανακοινώνουν προς το κοινό εκπτώσεις με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
2.Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. Ειδικότερα ισχύουν τα εξής:
Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες  (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν  οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος των υπεύθυνων πρόστιμο ποσού ίσου με  το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.


          Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 4177/2013, προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία  των καταστημάτων επτά (7) Κυριακές το χρόνο και συγκεκριμένα: την πρώτη Κυριακή των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων, τις δυο προ των Χριστουγέννων και την Κυριακή των Βαϊων.Ως εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, προτείνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου (1-10/11), από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.    


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς προσκαλεί τους καταναλωτές να επωφεληθούν και να επισκεφθούν την πόλη μας και την αγορά της, που προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, μοναδικές χαμηλές τιμές, ποιότητα, ποικιλία, χαμόγελο και εξυπηρέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com