Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για το «κέντρο κρουαζιέρας»

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή λιμανιού κρουαζιέρας στον Πειραιά. Ετσι, μετά το τέλος των σεναρίων για την κατασκευή νέου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φαληρικό Δέλτα, υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων τού έργου.
Οι έξι νέες θέσεις όπου θα δένουν κρουαζιερόπλοια μήκους 300 μέτρων και άνω θα κατασκευαστούν στη νότια πλευρά του λιμανιού, στην Ακτή Μιαούλη. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή  εξωτερικών και εσωτερικών λιμενικών έργων, χερσαίους χώρους, κτίριο επιβατηγού σταθμού, χώρο στάθμευσης και επέκταση της γραμμής του μέσου σταθερής τροχιάς από το Παλατάκι έως την προτεινόμενη επέκταση.
Ωστόσο, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ) Γιώργος Ανωμερίτης, σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν οι τρεις θέσεις προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ. Ηδη εκδόθηκε απόφαση έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κοινή χρηματοδότηση 95% επί του προαναφερόμενου ποσού. Η εκτίμηση από πηγές του ΟΛΠ είναι ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για την κατασκευή τους. «Το λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά καθίσταται ο κύριος κόμβος κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΛΠ.
Το έργο κατά το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι το μεγαλύτερο λιμενικό έργο που έχει εγκριθεί για υποδομές κρουαζιέρας και το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στο επιβατηγό λιμάνι του Πειραιά.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com