Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος: «Το βάρος της φανέλας του Ιωνικού σε δύναμη να πάρουν οι παίκτες»

Δήμος: «Το βάρος της φανέλας του Ιωνικού σε δύναμη να πάρουν οι παίκτες»
Το sportvox.gr «φιλοξένησε» τον προπονητή του Ιωνικού, Μάρκο Δήμο, ο οποίος μας μίλησε για την αγωνιστική φιλοσοφία που διέπει τον ιστορικό σύλλογο, τις προκλήσεις στη νέα σεζόν και τους αντιπάλους στον 5ο όμιλο.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μάρκου Δήμου στο sportvox.gr:
Για την πορεία της προετοιμασίας και την αγωνιστική φιλοσοφία του Ιωνικού:
«Ο Ιωνικός ξεκίνησε έχοντας ένα πλάνο. Στον μεταγραφικό τομέα δεν κάναμε κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά πήραμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι ταιριάζουν στο ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζει ο Ιωνικός. Φέραμε παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν στο γρήγορο και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο που θέλουμε να εφαρμόσουμε στον Ιωνικό. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών, όχι μόνο από τα αποτελέσματα στα φιλικά, αλλά κυρίως από τη δουλειά τους στο διάστημα της προετοιμασίας».
Για τη δυναμική του συλλόγου, με αφετηρία τη φετινή σεζόν:
«Ο Ιωνικός έχει χτιστεί πάνω σε ένα όραμα στο οποίο συμμετέχουμε όλοι μας. Παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και φίλαθλοι. Οι κινήσεις μας δεν αφορούν τη φετινή χρονιά ή ένα μέρος της, αλλά ένα πενταετές πλάνο που έχει σαν στόχο να επιστρέψει ο Ιωνικός εκεί που αξίζει. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται προγραμματισμός και διάρκεια, όχι βιασύνη. Δεν πρέπει κάθε χρόνο η ομάδα να ξεκινάει από την αρχή. Πλέον, έχουμε θέσει τις βάσεις για μία σταθερή πορεία τα επόμενα χρόνια, έχοντας ως προτεραιότητα να είναι ο Ιωνικός ομάδα, πάνω από όλα».
Για την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο Πειραιώς, εκτός έδρας:
«Στους παίκτες μου τους έχω πει ότι στην κατηγορία που βρισκόμαστε θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει μία σταθερότητα στην απόδοσή μας. Αυτό το είχαμε στα φιλικά και είναι καλό, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ, θα υπάρξουν λάθη και ανάποδα αποτελέσματα μέσα στη χρονιά, αλλά η ομάδα που θα παραμείνει ομάδα, όπως τόνισα στους ποδοσφαιριστές μου, θα είναι αυτή που θα πετύχει τους στόχους της. Συγκεκριμένα για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θεωρώ ότι κρύβει παγίδες επειδή μιλάμε για ένα σύνολο που παίζει χρόνια στην κατηγορία. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανένα ματς δεν είναι κερδισμένο ή χαμένο πριν τη σέντρα».
Η άποψή του για τον 5ο όμιλο:
«Είναι ένας δύσκολος και απαιτητικός όμιλος και εμείς έχουμε φτιάξει μία ομάδα που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις και θα έχει διάρκεια. Θεωρώ, ότι γενικά θα έχουμε αρκετά αποτελέσματα που δεν θα περιμένουμε σε αυτόν τον όμιλο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα που θα κάνει τις λιγότερες γκέλες θα είναι αυτή που θα έχει πετύχει τον στόχο της και όχι αυτή που μπορεί να έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο σε 2-3 παιχνίδια. Σε γενικές γραμμές, είναι θετικό για τον Ιωνικό ότι ο όμιλος έχει πολλές καλές ομάδες».
Για το γεγονός ότι στον Ιωνικό υπάρχει περισσότερη πίεση, εξαιτίας της ιστορίας και του πολυπληθούς κόσμου που στηρίζει την ομάδα:
«Εγώ προσπαθώ να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να λυγίσουν από το βάρος της φανέλας. Τους προτρέπω να μετατρέψουν το βάρος της φανέλας σε δύναμη. Ο κόσμος είναι εδώ για να μας στηρίξει και να είναι ο 12ος παίκτης μας, όπως φάνηκε στα φιλικά που δώσαμε. Τα παιδιά ξέρουν ότι παίζουν σε μία ομάδα που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν μεγάλοι παίκτες και έχει σπουδαία ιστορία και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μας».

sportvox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com