Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έτοιμο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Παραδόθηκε σήμερα στο Δήμο Πειραιά

«Νιώθω τη μεγαλύτερη συγκίνηση στη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής» δήλωσε, σήμερα, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος παρέλαβε από τους εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού και της εργολήπτριας εταιρείας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Η Ελλάδα του σήμερα, με κοινοτικούς πόρους και με 40 εκατομμύρια ευρώ, δεν έκανε απλώς ανακαίνιση, έκανε ανακατασκευή, για να το παραδώσουμε στον πολιτισμό, γιατί η Ελλάδα είναι πολιτισμός, δεν είναι μνημόνιο» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Θέατρο, σε είκοσι ημέρες, θα είναι ανοιχτό για τους Πειραιώτες και για όλους τους επισκέπτες της Ελλάδος.

Π. Τζαμαργιάς: «θα πρέπει να τρέξουμε με ρυθμούς τρομακτικούς»
«Λαμβάνουμε υπόψη μας όλη την καλλιτεχνική λειτουργία, με το ειδικό καλλιτεχνικό βάρος του πράγματος. Βάζοντας πρώτο στόχο τα εγκαίνια, θα πρέπει να τρέξουμε με ρυθμούς τρομακτικούς. Ήδη, από τη στιγμή που ανέλαβα, είμαι σε επαφή με τεχνικούς και με ειδικούς τεχνικούς σε θέματα σκηνής» δήλωσε, από την πλευρά του, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου, Παναγιώτης Τζαμαργιάς.

Γ. Σιγάλας: «το μεγάλο στοίχημα για την πόλη του Πειραιά»

«Σήμερα ο δήμος, η πόλη του Πειραιά είναι μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Στο να μπορέσει να διαχειριστεί μια μεγάλη επένδυση του ελληνικού κράτους, στην πόλη του Πειραιά, την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την λειτουργία του κτηρίου, που έτσι κι αλλιώς έχει μια μεγάλη αρχιτεκτονική σημασία, αλλά έχει να κάνει με το τι θα προσφέρει στα επόμενα χρόνια το θέατρο στην πόλη, στην ευρύτερη περιοχή και στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου.

Θεωρώ ότι σταδιακά πρέπει να μπει ένας στόχος με βάση το Δημοτικό μας Θέατρο, ο Πειραιάς δηλαδή να αναδειχθεί πολιτιστικά, όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά γενικά και μεταξύ των μεγάλων λιμανιών της Μεσογείου και της Ευρώπης.
Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι ένα απλό σχέδιο, δεν είναι μια απλή ενέργεια και γι αυτό λέω είναι το μεγάλο στοίχημα για την πόλη του Πειραιά, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ), Γιώργος Σιγάλας.
Στη διοικητική παράδοση, παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Γενικός  Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης, η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών ΔΑΝΘ, του Υπουργείου Πολιτισμού κα Κ. Δήμου, ο υπεύθυνος του έργου από την πλευρά  της εργοληπτικής εταιρείας κ. Γ. Χαλδαίος,  ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δήμου κ. Ι. Αγγελόπουλος, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ε.  Μπαφούνη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πειραιά.
Το Δημοτικό Θέατρο ανοίγει τις πύλες του στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
 
naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλορίζικο και δημιουργικό κέντρο ανθρωπισμού να είναι με μακρά θητεία!
    Ο Πειραιάς χρειάζεται επειγόντως πολιτιστική και πνευματική αναγέννηση και το Δημοτικό Θέατρο μπορεί να διατελέσει μοχλός ικανός, εάν κι εφόσον το βιώσουν οι δημότες ως δικό τους σπίτι και το ζήσουν από μέσα κι όχι απλώς σαν βιτρίνα, ντουβάρι περνώντας απ έξω.
    Δεν είναι μόνο κρατική επένδυση, δηλαδή τα 40 εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογούμενων, αλλά τα πολλαπλάσια κονδύλια που προέρχονται από τις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογούμενων που βοηθούν την πόλη μας να κερδίσει έδαφος και να συγκλίνει πολιτιστικά με την Ευρώπη. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
    Ας γίνει το Δημοτικό Θέατρο χώρος διαπολιτισμού με την Ευρώπη και όλον τον κόσμου ως ανταπόδοση της ηθικής μας υποχρέωσης να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να πάψει να χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια, ξενοφοβία, πολιτιστικό έλλειμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com