Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπομπή "Τα παραπονά σας στο Δήμαρχο" - 10/9/2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗN ΕΚΠΟΜΠΗ 
«ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 

«Θέλω από καρδιάς να ευχηθώ για μια καλύτερη χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Μια χρονιά κατ΄ αρχήν όπου παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί να έχουν υγεία. Να έχουν μαχητικότητα, διεκδικητικότητα, αλλά και αυτοσυγκράτηση. Να μη μετατρέπουμε τα όνειρα των παιδιών μας σε σάκο του μποξ, για να διεκδικούμε δικά μας επαγγελματικά – δικαιολογημένα – συμφέροντα. Ξέρω ότι και οι 

εκπαιδευτικοί μας περνάνε δύσκολα. Όλη η Ελλάδα περνάει δύσκολα. Διότι τριάντα χρόνια τώρα υποθηκεύαμε το μέλλον. Ας έχουμε αυτοσυγκράτηση. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Ούτως ή άλλως αυτός ο επιθετικός συνδικαλισμός, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, είναι ένα από τα αίτια της παρακμής. 
Θέλω λοιπόν να κάνω έκκληση στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά μην κλείσουν τα σχολεία μας. Μην κλείσουν την πόρτα του ονείρου των παιδιών. Η γνώση είναι η δύναμη του Ελληνικού Έθνους. Στην Παιδεία και στον Πολιτισμό θα έπρεπε να επενδύσουμε». 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Σε ακροάτρια, η οποία εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, αλλά και την ανησυχία της για ρύπανσή του με γκράφιτι, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:
«Είχαμε ζητήσει από το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων να επιτρέψει την τοποθέτηση ενός κιγκλιδώματος ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους, αλλά δυστυχώς την απέρριψε. Τους είπαμε βέβαια ότι αναλαμβάνουν και πολύ μεγάλη ευθύνη. Θα αυξηθεί και το κονδύλι της φύλαξης. Και του Πειραϊκού λαού και του Ελληνικού λαού δεν του περισσεύουν. Εν πάση περιπτώσει διασφαλίσαμε, για κάποιο 
χρονικό διάστημα, η εργολήπτρια εταιρεία, που το ανακαίνισε, να έχει την ευθύνη και της συντήρησης και της αποκατάστασης και της φύλαξης. Επιτέλους ανοίγει. Ήρθε η ώρα της αμετάκλητης συμφωνημένης ημερομηνίας με τον Πρωθυπουργό της χώρας, διότι δεν μπορεί να ανοίξει το Δημοτικό Θέατρο χωρίς την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός. Η πρεμιέρα θα είναι 15 Οκτωβρίου. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό, που με το ένα εκατομμύριο που εξασφάλισε, έκανε εφικτή την πραγματοποίηση της επαναλειτουργίας του, τον κ. Γιώργο Ανωμερίτη ο οποίος με αμεσότητα ανταποκρίθηκε με 100.000 ευρώ και προχθές είχαμε και την προσφορά 50.000 ευρώ του Πειραιώτη, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Καλώ και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες να συμπορευθούν». 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Σε επικοινωνία ακροάτριας από την Αγία Σοφία που έθεσε θέμα να αλλάξει η κατεύθυνση της ροής των αυτοκινήτων στην οδό Ροδόπης, η οποία καθιερώθηκε με απόφαση παλαιότερης 

Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε, ότι η απόφαση του να αλλάξει η κατάσταση είναι δεδομένη, πλην όμως δεν έχει 
προχωρήσει σε επίπεδο υπηρεσιών. Ο Δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη για την όποια καθυστέρηση και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσουν ξανά εντός της ημέρας για να πληροφορήσει την ακροάτρια για την ακριβή ημερομηνία συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
κκ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

«Έχουμε την τιμή και την τύχη, εδώ στον Πειραιά να έχουμε έναν πνευματικό ηγέτη, έναν ηγέτη θρησκευτικό τεραστίου εκτοπίσματος. Που και τους άθεους τους αγαπάει. Η Ορθοδοξία έχει αγάπη και μέριμνα για όλους. Η Εκκλησία του Πειραιά σιτίζει 4.000 με 4.500 κόσμο, χωρίς να βάζει κριτήρια θρησκείας, εθνότητας, χρώματος ή φυλής. Ένα κριτήριο βάζει, τη φτώχεια.»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ο Δήμαρχος Πειραιά απαντώντας σε ακροατή, ο οποίος ζήτησε την παρέμβασή του, για να περιορισθεί το φαινόμενο των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων και μάλιστα σε στάσεις λεωφορείων, τόνισε τα εξής:
«Διανύουμε την μεταβατική περίοδο της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και της ανάληψης αρμοδιοτήτων από την Ελληνική Αστυνομία. Θέλω να ελπίζω, ότι πολύ σύντομα τα πράγματα θα έχουν βρει την παλιά καλή τους λειτουργία και ακόμη καλύτερη. Δεσμεύομαι γι΄ αυτό με τακτική συνεργασία, καθημερινή, με την Ελληνική Αστυνομία».

ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

«Υπάρχει οργασμός δραστηριοτήτων: Στις 24 Σεπτεμβρίου τιμάται ο Γιάννης Κακουλίδης, από τους Έλληνες ποιητές, στο κτήριο της 
Κανθάρου. Τιμούμε επίσης τον Ανδρέα Μπάρκουλη στην Πινακοθήκη. Το Βεάκειο «πλημμυρίζει» από εκδηλώσεις ποιότητας κάθε βράδυ, εκδηλώσεις γίνονται και στις παραλίες. Θα κάνουμε επίσης συναυλίες στην Παλαμηδίου, στην Αγιά Σοφιά, στη Νεράιδα στην Παλιά Κοκκινιά, στα Καμίνια και βεβαίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, στον Άγιο Διονύσιο». 

ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ

«Εκτός από τα μεγάλα έργα που έχουμε εξαγγείλει ανακοινώσαμε χθες και τρία μικρότερα έργα, τα οποία δημοπρατούνται. Θυμάστε ότι συγκρουστήκαμε με συμφέροντα για να καθαιρέσουμε τις πινακίδες από την πλατεία Κοραή. Έμειναν τα αποτυπώματα. Τώρα δημοπρατούμε το έργο του εξωραϊσμού των όψεων όλων των κτηρίων της πλατείας Κοραή. Το δεύτερο έργο που ανακοινώσαμε είναι η ανάπλαση του πεζόδρομου Νικήτα, ο οποίος εμφανίζει τριτοκοσμική εικόνα. Θα περιοριστούν ασφυκτικά τα εμπορεύματα των καταστημάτων με γραμμή, η οποία όταν παραβιάζεται θα 
επιβάλλεται αυστηρό πρόστιμο. Το τρίτο έργο είναι η πλατεία, στα Καμίνια, όπως την λέω εγώ Νίκου Λεγάκη, Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου, την οποία θα ανακατασκευάσουμε». 

Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ 

«Η ανακαίνιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΗΣΑΠ μαζί με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου 5 στρεμμάτων, συμβολίζει τι μπορεί να κάνει ένας Δήμαρχος, ένας Δήμος, ένας λαός όταν δεν είναι παραιτημένος. Αυτός ο χώρος αντί να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες στους γονείς και τα παιδιά, παρήγαγε ρύπους και ήταν καταφύγιο τοξικομανών. Φυτέψαμε εκατοντάδες δέντρα, χιλιάδες θάμνους και λουλούδια, κατασκευάσαμε δύο παιδικές χαρές και ανακαινίσαμε πλήρως το κτηριακό συγκρότημα του Βρεφονηπιακού Σταθμού που θα φιλοξενήσει 150 παιδιά με τη συνεισφορά του Μετροπόλιταν με 11.000 ευρώ». 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Ακροατής από την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, σε παρέμβασή του, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για το επίπεδο καθαριότητας, αναφέρθηκε στο αποχετευτικό της περιοχής και σε πρόβλημα που δημιουργεί αγωγός στην πολυκατοικία που μένει. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι πήλινος αγωγός από το 1938 έχει σπάσει και πλημμυρίζει με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην πολυκατοικία που μένει αλλά και σε παρακείμενες πολυκατοικίες. 
Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες που θα προσληφθούν συμβασιούχοι, η καθαριότητα θα είναι ακόμη καλύτερη 
στην περιοχή. «Ο Πειραιάς θα είναι η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. 
Για το αποχετευτικό στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα τόνισε:

«Δυστυχώς, στον Πειραιά είχαμε και έχουμε ακόμη προβλήματα δεκαετιών. Γιατί στα τελευταία πενήντα χρόνια δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση. Το λέω μετά γνώσεως. Μεταξύ των προβλημάτων που κληρονομήσαμε είναι ότι στην Ε΄ Κοινότητα δεν είχε αποχέτευση. Τα λήμματα έπεφταν στο λιμάνι. Δεν είχε συνδεθεί με την Ψυτάλλεια. 
Τρέξαμε, σπεύσαμε και τη μελέτη να έχουμε εγκαίρως και να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να το δημοπρατήσουμε και να έχουμε ήδη εργολάβο. Έργο ύψους 6 εκατ. ευρώ, για να κατασκευαστεί το αποχετευτικό της Ε΄ Κοινότητας. Αυτό θα είναι η μόνιμη καλή λύση.
Για το προσωρινό πρόβλημα, ελάτε στο γραφείο μου να πάμε με τον κ. Γενικό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε προσωρινά, μέχρι το μεγάλο έργο της αποχέτευσης να λυτρώσει όχι 
μόνο την πολυκατοικία σας και τη γειτονιά σας, αλλά ολόκληρο το Ε΄ Διαμέρισμα και κατ επέκταση τον Πειραιά.
Το έργο κατασκευάζεται, και υπογράψαμε και το μνημόνιο με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, γιατί στον Πειραιά όπου σκάβουμε βρίσκουμε αρχαία. Θα λυτρώσουμε και το Ε Διαμέρισμα που φαίνεται ότι ήταν παιδιά ενός κατώτερου θεού γι αυτούς που έφτιαξαν το αποχετευτικό στον υπόλοιπο Πειραιά και δεν το έκαναν στο Ε Διαμέρισμα που εκεί εδράζεται και η ψυχή μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com