Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΟΛΠ: Κατακύρωση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στην KGS Development

Την κατακύρωση του έργου της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Εμπορικό Λιμάνι του Πειραιά 430 kwp, μήκους 1080 μ. στην εταιρία KGS Development A.E. ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο αυτό είχε προκηρυχθεί με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό το 2012  (Διακήρυξη 34/2012), στον οποίο έλαβαν μέρος 6 εταιρίες. Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ κατακυρώθηκε στην πιο πάνω εταιρία έναντι 790.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, της οποίας η πρόταση ενεκρίθη ως συμφερότερη προσφορά, βάσει των τεχνικών και οικονομικών στοιχείων της Διακήρυξης.

Με το έργο αυτό, ξεκινάει και η προσπάθεια αναβάθμισης του ενεργειακού και φωτιστικού πεδίου όλου του λιμανιού, στη βάση της εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αφού η λειτουργία του λιμένα είναι εκ των πραγμάτων ενεργοβόρα. Σημειώνεται ότι το λιμάνι έχει χαρακτηρισθεί ήδη από την  ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) με πιστοποίηση των Lloyd’s ως ECOPORT, (Οικολογικό Λιμάνι) λόγω των φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών που ασκεί στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της περιοχής του.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com