Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Συγκροτήθηκε επιτροπή για την πρόσβαση στην Ακρόπολη

Το τέλος του θέρους, αλλά όχι και της τουριστικής κίνησης στη χώρα, συγκροτείται τελικά επιτροπή που θα προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα της πρόσβασης της πληθώρας τουριστών που καταφτάνουν στην Αθήνα με κρουαζιερόπλοια και ταλαιπωρούνται ώρες επί ωρών προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στο Βράχο της Ακρόπολης και στο εκεί Μουσείο.
Η ταυτόχρονη άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά και το περιορισμένο αριθμητικά προσωπικό στα γκισέ εισιτηρίων εισόδου και στα ελεγκτήρια στο χώρο της Ακρόπολης έχουν προκαλέσει το αδιαχώρητο στο μνημείο με ουρές επισκεπτών να σχηματίζονται για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι τουρίστες ταλαιπωρούνται, εκνευρίζονται και σίγουρα δεν σχηματίζουν την καλύτερη εικόνα για τη χώρα.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης υπό τον υπουργό Πολιτισμού με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας συζητήθηκαν η στενότερη συνεργασία, ο διαρκής συντονισμός και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και αποφασίστηκε η σύσταση κοινής επιτροπής “η οποία ξεκινάει να εργάζεται από σήμερα, για να προχωρήσει σε βελτιωτικές λύσεις και παρεμβάσεις” όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος. Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες, αυτό δημιουργεί προβλήματα, αλλά προβλήματα που είμαστε έτοιμοι να λύσουμε, σημείωσε ο υπουργός.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com