Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Λιμάνι Πειραιά: Πιέζουν και ...πιέζονται!«Γαϊτανάκι» πιέσεων στο «πρώτο λιμάνι» της χώρας γύρω από την υπόθεση ΟΛΠ-COSCO; Σενάρια και εικασίες, διάσπαρτες πληροφορίες αλλά και εκτιμήσεις κύκλων της Μιαούλη μάλλον οδηγούν στο συμπέρασμα πως: πιέζουν οι Κινέζοι, πιέζει ο ΟΛΠ, πιέζει η Κομισιόν, πιέζει η κυβέρνηση πιέζει και το ΤΑΙΠΕΔ που πιέζεται από... τον ESM.

Όπως και να έχει το ζήτημα αυτή εβδομάδα θα αποβεί καθοριστική των εξελίξεων καθώς φαίνεται να διαγράφεται στον ορίζοντα ότι η υπόθεση της διευθέτησης του φιλικού διακανονισμού θα οδηγηθεί σε «δεύτερο ημίχρονο της παράτασης» πριν τα «πέναλτι» ή επί το ορθότερο στη διαιτησία.
Το προς ώρας «ακέφαλο» του ΤΑΙΠΕΔ και οι αναφορές, από μερίδα του Τύπου, σε στοιχεία της «απόρρητης» έκθεσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM) με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2013 δημιουργεί ένα ιδιόμορφο σκηνικό. Περί ολικής αναθέσεως των αρμοδιοτήτων του σε ένα νέο οργανισμό με έδρα το εξωτερικό και στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν ξένοι μάνατζερ, στους οποίους θα αναφέρεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Σκηνικό το οποίο «αναγκαστικά» και θα πρέπει να αποκρυσταλλωθεί λίαν συντόμως στη λογική ότι η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει προ της έλευσης της τρόικα για τον επανέλεγχο. Που κατά τα σενάρια του πολιτικού σκηνικού εντός και εκτός Ελλάδας πιθανό να οδηγήσει στην απευκταία περίπτωση από όλους της λήψης νέων μέτρων. Υπενθυμίζεται πάντως ότι μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει παρέμβαση από κυβερνητικούς κύκλους και συναρμόδια υπουργεία στο θέμα των χρονοδιαγραμμάτων που είχε ανακοινώσει ο διευθύνων το ΤΑΙΠΕΔ Ι. Εμίρης σχετικά με τους ΟΛΠ και ΟΛΘ για έναρξη των διαδικασιών αποκρατικοποίησης εντός του Σεπτεμβρίου.

Theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com