Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Στα δικαστήρια για τα ... δικαστήρια!


Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία σχετικά με τις φήμες που θέλουν την μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά σε άλλο χώρο. Τον προηγούμενο μήνα προκρινόταν η λύση της μετεστέγασης στο κτίριο του Κεράνη στην Πειραιώς, κάτι που όμως έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τον εμπορικό σύλλογο της πόλης και όχι μόνο.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται συσκέψεις μεταξύ των φορέων της πόλης και μία τέτοια έγινε και χθες στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Όπως ο ίδιος τόνισε στο zouglaport "είναι ένα θέμα που ακόμη το συζητάμε, έχουν ακουστεί διάφορες λύσεις, δεν έχουμε καταλήξει κάπου, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, πως ότι κι αν γίνει θα είναι με γνώμονα το συμφέρον του πειραιώτικου λαού".


Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι αντίθετες φωνές για την μετεγκατάσταση και με επιστολή της η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ", δηλώνει ότι θα φτάσει το θέμα μέχρι τα δικαστήρια. Ολόκληρη η επιστολή της ανεξάρτητης κίνησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης, και που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περισσότερες από 2.500 υπογραφές, αναφέρει:

"Την ώρα που ακούμε μόνο υποσχέσεις για δήθεν έργα ενώ ο Πειραιάς καθημερινά ερημώνει ,την ώρα που ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας φυτοζωεί και μαραζώνει , έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα της μεταφοράς των δικαστηρίων εκτός των συνόρων του δήμου μας!!
Άραγε δε γνωρίζει ΚΑΝΕΙΣ ότι τα δικαστήρια του Πειραιά τα επισκέπτονται καθημερινά 2500 με 3000 κόσμος;
Δεν έχει καταλάβει ΚΑΝΕΙΣ ότι πολλές επιχειρήσεις του Πειραιά στηρίζονται στην λειτουργία των δικαστηρίων στην πόλη μας;
Δεν έχει σκεφτεί ΚΑΝΕΙΣ ότι η μεταφορά των δικαστηρίων θα είναι η ταφόπλακα στον ήδη παρακμασμένο Πειραιά ;
Δεν έχει αντιληφθεί άραγε ΚΑΝΕΙΣ ότι ο Πειραιάς θα είναι μόνο ένας ενδιάμεσους σταθμός των επιβατών του τραμ και του μετρό;
Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουμε την εξόντωση και την καταδίκη του Πειραιά!
Σε αυτόν τον αγώνα δεν χωράνε ούτε κόμματα ούτε χρώματα παρά μόνο θέληση και επιμονή!
Ποια είναι η θέση του δημάρχου και των βουλευτών της πόλης για τη μεταφορά των δικαστηρίων;
Μέχρι σήμερα μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά έχει πάρει επίσημη θέση!!!
Για τον Πειραιά που επενδύουμε καθημερινά όχι μόνο τις οικονομίες μας αλλά και την ψυχή μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Να καταδικάσει άμεσα ο δήμαρχος της πόλης την μεταφορά των δικαστηρίων εκτός Πειραιά
2) Τις άμεσες ενέργειες των βουλευτών της Α Πειραιά
3) Τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων της πόλης

Ο Πειραιάς πεθαίνει και υπεύθυνοι είστε μόνο εσείς που τόσο καιρό σφυρίζετε αδιάφορα φοβούμενοι μην κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση"!!!

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, αφού ο Δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται μία από τις λύσεις αν τελικά μεταφερθούν τα δικαστήρια είναι και ο Πύργος στο λιμάνι, ο οποίος μένει αναξοιοποίητος χρόνια.
Στο κτίριο του Κεράνη πάντως οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα είναι καταστροφή για το κέντρο της πόλης αφού βρίσκεται πάνω στην Πειραιώς και μακριά από την "καρδιά" του Πειραιά.
Να σημειωθεί πάντως πως η κουβέντα για την μεταφορά των δικαστηρίων δεν γίνεται πρώτη φορά. Εδώ και χρόνια τόσο οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι του Μεγάρου όσο και καθημερινοί πολίτες που το επισκέπτονται, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το κτίριο της Σκουζέ, το οποίο έχει κριθεί μάλιστα ουκ ολίγες φορές ακατάλληλο. Ούτε έξοδος κινδύνου δεν υπάρχει.
Κοντός ψαλμός, αλληλούια!

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com