Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Σταυρίδης: Το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβριο η πρόσκληση για ΟΛΠ - ΟΛΘ
Μετά την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% του Οργανισμού στην Emma Delta, σειρά παίρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΥΑΘ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Ο κ. Σταυρίδης χαρακτήρισε εμβληματική τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, κάνοντας λόγο για σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έφερε εις πέρας σε διάστημα μόλις επτά μηνών.
«Κάτι πάρα πολύ σημαντικό που πρέπει να πούμε είναι ότι το κράτος πριν από την ιδιωτικοποίηση πέρασε ένα νόμο που επέβαλε στον ΟΠΑΠ 30% φορολογία επί των μεικτών κερδών», επισήμανε ο κ. Σταυρίδης προσθέτοντας:
«Αυτό αφαιρεί περί τα 400 εκατομμύρια από τον ΟΠΑΠ κάθε χρόνο, τα οποία πάνε απευθείας στα ταμεία του κράτους για να καλύψει τις διάφορες κοινωνικές του ανάγκες. Άρα, πολλαπλά η κυβέρνηση έχει πετύχει τον στόχο της διότι και πήραμε 652 εκατομμύρια, εισπράξαμε 18,6 φορές τα κέρδη του 2013, σε μια βιομηχανία παιγνίων που δεν είναι τόσο σταθερή, δεν είναι μια βαριά βιομηχανία που καμιά φορά παίρνεις και 15 φορές τα κέρδη σου. Επομένως υπήρξε μια πολλαπλή επιτυχία διότι και οι φόροι πλέον έρχονται στο κράτος σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, αλλά κυρίως θα εισπράξουμε και 625 εκατομμύρια ευρώ».
Επόμενοι σταθμοί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, για τους οποίους, σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβριο.
Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το α΄τρίμηνο του 2014.
Μεταξύ των «στοιχημάτων» του ΤΑΙΠΕΔ είναι και η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, η οποία, όπως επισήμανε ο κ. Σταυρίδης, θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2014. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επανέλαβε ότι δεν ιδιωτικοποιείται το νερό αλλά οι υπηρεσίες τιμολόγησης, συντήρησης και επέκτασης του δικτύου, καθώς και είσπραξης. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι μετά από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα μειωθούν οι τιμές του νερού, οι οποίες θα παραμείνουν σταθερές για τουλάχιστον μια πενταετία.
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Κινέζους, Ρώσους και Γάλλους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πάει σε εκείνον που θα δώσει τα περισσότερα».

13/08/2013
Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com