Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Πειραιάς : Υπόθεση Δημοτικές Εκλογές 2014 - Φήμες και ονόματα

Οχτώ μήνες περίπου πριν από τη «μάχη» των δημοτικών εκλογών, τα σενάρια των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου του Δήμου Πειραιά από το νυν Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο «δίνουν και παίρνουν…»!
Την ώρα που ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις τελικές του προθέσεις περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, (αν και θεωρείται απίθανο να μην είναι υποψήφιος) στα υπόλοιπα κόμματα υπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς ανέκαθεν ο Δήμος του Πειραιά αποτελεί «πόλο έλξης», αφού πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.(μας βολεύει να μιλάμε πριν την τελευταία απογραφή που έφτασε 5ος Δήμος).

«Δεν ξέρω ακόμη αν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Το αν θα είμαι υποψήφιος, θα το ανακοινώσω στις 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα είμαι σκεπτόμενος. Το να είσαι Δήμαρχος Πειραιά είναι υπέρτατο αξίωμα, είναι υπέρτατη τιμή. Θα υπηρετήσω τον Πειραιά μόνο όταν πιστεύω ότι θα είμαι γόνιμος και χρήσιμος», είχε δηλώσει στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά ο κ. Μιχαλολιάκος.

Είναι κοινά αποδεκτό, πάντως, πως εφόσον ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος αποφασίσει να υπερασπιστεί το θώκο του, τότε σίγουρα φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική επικράτηση.

Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπάρχει η σκέψη να επιστρέψει «στα πάτρια εδάφη», ο Βουλευτής του κόμματος και πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Το λιμάνι της Αγωνίας» Θεόδωρος Δρίτσας. Και αυτό, διότι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, πως είναι, ίσως ο μοναδικός αυστηρά κομματικός υποψήφιος, που μπορεί να κοντράρει το νυν δήμαρχο στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Παράλληλα, υπάρχει ωστόσο, η σκέψη να στηριχτεί πρόσωπο ευρύτερης κοινωνικής αναφοράς από το χώρο της κεντροαριστεράς, το οποίο όμως αναζητείται…!

Από την μεριά του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψάχνει ένα πρόσωπο, που θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, καθώς η πιθανότητα να ξανακατέβει ο πρώην Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, φαντάζει από δύσκολο έως απίθανο. Τα ονόματα του πρώην Βουλευτή Δημήτρη Καρύδη και του εφοπλιστή Γιώργου Βερνίκου κυκλοφορούν, πάντως, έντονα, για τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στη ΔΗΜ.ΑΡ. αντιμετωπίζουν το δίλημμα, αν θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την Κεντροαριστερά ή προς το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η Βουλευτής του κόμματος Μαρία Ρεπούση, εξάλλου, ακούγεται πως δεν θα αρνούνταν να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, στο πλαίσιο βέβαια μιας γενικότερης πολιτικής συμφωνίας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σοβαρό δίλημμα αντιμετωπίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς από τη μια μεριά υπάρχει το στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος το 2010 Αντώνης Καλογερόγιαννης, που σίγουρα επιθυμεί να είναι υποψήφιος και από την άλλη ο γιος του Βουλευτή τους Παναγιώτη Μελά, ο οποίος συμμετέχει στη δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου. Πιθανό, εξάλλου, φαντάζει το σενάριο, οι ΑΝ.ΕΛ. να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα» και να μην ασχοληθούν ενεργά με το Δήμο Πειραιά, υποβοηθώντας έτσι την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου.

Για «δυναμική κάθοδο» στον Πειραιά προετοιμάζεται η Χρυσή Αυγή, καθώς δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτα τόσο τα διψήφια ποσοστά που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις και στον Πειραιά, όσο και το γεγονός ότι ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος κατάγεται από την Μάνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Δήμο Πειραιά, όπου το Μανιάτικο στοιχείο κρίνει τη μάχη των δημοτικών και όχι μόνο εκλογών.

Το Κ.Κ.Ε. θα προσπαθήσει να συγκρατήσει τις δυνάμεις του και ίσως να ανεβάσει τα ποσοστά του, με την Ελπίδα Παντελάκη να θεωρείται και πάλι ως η επικρατέστερη υποψήφια.
e-poli

2 σχόλια:

  1. Να βάζετε την σειρά των κομμάτων ανάλογα με την ποσοστιαία αξία και την εκλογική τους δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα σας κυριε Ξυπολιτάκο, αναδημοσίευση του άρθρου κάναμε απο το epoli. Η παρατηρηση σας βεβαια ειναι απολυτα σωστη.

      Διαγραφή

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com