Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Πειραιάς: Σε δημοπράτηση έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο με 15,7εκ.ευρώ

Πειραιάς: Σε δημοπράτηση έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο με 15,7εκ.ευρώ
Δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Πειραιά ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του. Συγκεκριμένα μιλάμε για το έργο της Ανάπλασης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Πειραιά.

Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 και ο χρόνος υλοποίησης όλων των έργων είναι μέσα σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν δεν έχουμε παρατράγουδα το έργο θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους και θα ολόκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.691.056,91 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και αφορά το παραλιακό μέτωπο του Πειραιά μέχρι τα σύνορα με τον Δήμο Δραπετσώνας. Τα κυρίως έργα είναι η κατασκευή πεζοδρομίων, πράσινο, ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός ενώ θα γίνει και ανακατασκευή της πλατείας Κανάρη.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Το έργο πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα καθώς αν δεν προχωρήσει η δημοπράτηση το έργο κινδυνεύει με "απόσυρση".

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο περιλαμβάνει σύνολο δομικών επεμβάσεων και τεχνικών έργων, που σκοπό έχουν τη συνολική ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης του Πειραιά και όχι μόνο, σε επιφάνεια παρέμβασης των 165 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή που περικλείει τον κεντρικό λιμένα και εκτείνεται από τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Π. έως τα σύνορα του Δήμου Πειραιά με τη Δραπετσώνα, και περιοχές και δρόμους που γειτνιάζουν με το παραλιακό μέτωπο του κεντρικού λιμένα, αλλά και δρόμους που ανήκουν σε περιοχές πλησίον του παραλιακού μετώπου του Δήμου Πειραιά.

Τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου είναι τα εξής: Α) Κατασκευή σύγχρονων πεζοδρομίων, Β) Αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, Γ) Ανακατασκευή οδοστρωμάτων με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου, Δ) Νέο Δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού, Ε) Ανακατασκευή πλατείας Κανάρη.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com