Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Κρουαζιέρα: Σενάρια home porting

Ποιος είναι ο επιτυχημένος σχεδιασμός home porting για την κρουαζιέρα; Ναι και όμως, το εν λόγω ερώτημα απασχολεί έντονα τόσο τις παραγωγικές τάξεις του Πειραϊκού χώρου, όσο και χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων με ενασχόληση μεταξύ των άλλων και στον εν λόγω τομέα της κρουαζιέρας. Οι συζητήσεις την τελευταία διετία καλά κρατούν αλλά ο βασικός στόχος, που είναι η άντληση εσόδων από τους διερχόμενους τουρίστες, τουλάχιστον από την πόλη του Πειραιά, φαίνεται να μην έχει επιτευχθεί σε σχέση με τα προσδοκώμενα.Τούτου δοθέντος κύκλοι των παραγωγικών τάξεων και χρηστών έχουν «σκύψει» πάνω στο εν λόγω ζήτημα, διερευνώντας υπό ποιες συνθήκες (αριθμός διανυκτερεύσεων, αύξηση ωρών παραμονής των πλοίων κλπ)θα υπήρχε το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Η λογική πάντως ότι και το «τελευταίο τσολιαδάκι» είναι προϋπολογισμένο από τους tour operators στην προσφερόμενη τιμή στο πελατειακό τους δυναμικό έχει αρχίσει να προκαλεί προβληματισμό, ο οποίος καλά πληροφορημένες πηγές, θέλουν να εκτείνεται και σε νησιωτικούς προορισμούς όπου επίσης συμβαίνουν από-επιβιβάσεις από κρουαζιερόπλοια.

«Κάντο όπως η Τουρκία» λένε κάποιοι που θέλουν να παρακάμπτουν ειδοποιούς διαφορές με την Κωνσταντινούπολη θέτοντας έτσι ένα ακόμη στοιχείο προβληματισμού για ένα ζήτημα που φαίνεται ότι δεν θα τελεσιδικήσει. Τουλάχιστον όχι φέτος.

theseanation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com