Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Χτίζουν δυναστεία στα αγωνίσματα της ανοιχτής θαλάσσης

Δύο χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν έξαφνα, μέσα στο κατακαλόκαιρο μάλιστα, στην Καστέλα του Πειραιά, με απόλυτη τρέλα στο μυαλό και στην ψυχή, ώστε να απολαύσουν από κοντά και φυσικά να αποθεώσουν τον Αργεντινό Χαβιέρ Σαβιόλα. Το νέο απόκτημα της αγαπημένης τους ομάδας.
Πολλοί μάλιστα ζητούσαν από τους διπλανούς τους να τους τσιμπήσουν μήπως και αυτή η παρουσία δεν είναι αληθινή και οι ίδιοι απλά κοιμούνται και ονειρεύονται.
Ελάχιστες ώρες αργότερα, τρεις αθλητές του Ολυμπιακού, στο αγώνισμα των πέντε χιλιομέτρων σε ανοιχτή θάλασσα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης μίλησαν ισπανικά, όπως και ο 31χρονος Σαβιόλα.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αντώνης Φωκαΐδης και η Κέλλυ Αραούζου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό μετά σκληρή μάχη στη θάλασσα κυρίως κόντρα στην ομάδα της Βραζιλίας που ήδη σκέφτεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.
Και με βάση τα ελληνικά δεδομένα πρέπει να κριθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι επί της ουσίας είχαμε αλληλοβοήθεια στο νερό της Μπαρτσελονέτα δύο πρώην αθλητών του ΠΑΟΚ (Φωκαΐδης, Αραούζου) και ενός του Ολυμπιακού (Γιαννιώτης).
Καλά να είναι όλοι τους, όπως και ο προπονητής Νίκος Γέμελος που χτίζει δυναστεία στα αγωνίσματα της ανοιχτής θαλάσσης.
Σχεδόν από το πουθενά και στα καλά καθούμενα, που λέει ο λαός μας.
Μετά το χρυσό μετάλλιο του Γιαννιώτη και τις δυο τέταρτες θέσεις της Αραούζου, που έχασε ισάριθμα μετάλλια με ένα δευτερόλεπτο διαφορά στα ηλεκτρονικά χρονόμετρα, ήρθε και αυτή η νέα τρανή επιτυχία.
Το ασημένιο μετάλλιο που από τους τρεις αθλητές δικαιούνταν περισσότερο η ξανθομάλλα Κέλλυ, μόλις 22 χρόνων, δηλαδή με πελώριο μέλλον.
Χάσαμε από τις ΗΠΑ (52.54.9) αλλά κερδίσαμε τη Βραζιλία με δυο εκατοστά του δευτερολέπτου στην απόσταση των 5 χλμ.
Ενας αναστεναγμός κρατάει σε χρόνο πολύ περισσότερο.
Η Κέλλυ πήρε το μετάλλιο, δεν θα γυρίσει με άδεια χέρια στην Ελλάδα.
Δυστυχώς όμως γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά, ειδικοί και μη, σχετικοί και άσχετοι, ότι μετά την άφιξη του αεροπλάνου στο «Ελ. Βενιζέλος», κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής, στον χώρο της υποδοχής θα βρίσκονται ορισμένοι γνωστοί και φίλοι, ίσως και εκπρόσωποι της πολιτείας.
Οι 2.000 φίλοι του Ολυμπιακού, που στήθηκαν υπομονετικά μπροστά στον Αργεντινό Σαβιόλα, δεν θα βρίσκονται στην υποδοχή των ηρώων του συλλόγου τους.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com