Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Έντεκα ακόμα συλλήψεις οδηγών ταξί

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, το ίδιο και οι συλλήψεις. Σημειώνουμε το γεγονός πως όλες οι συλλήψεις για πειραγμένα ταξίμετρα αφορούν ΜΟΝΟ στην Αττική!
Στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στις 24 και 25-7-2013, σε σταθμούς μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Λιμένα Πειραιά), καθώς και σε λοιπά σημεία της Αθήνας (Ακρόπολη, Πλ. Συντάγματος), της Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) και του Αγ. Δημητρίου (έμπροσθεν εμπορικού κέντρου), δέκα (10) οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους και ένας (1) οδηγός για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών

Ειδικότερα, επτά (7) από τους παραπάνω οδηγούς, με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων, τρείς (3) είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και τέλος στην κατοχή ενός (1) οδηγού βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν δεκαεπτά (17) παραβάσεις της νομοθεσίας των Ε.Δ.Χ. (ταξί) οχημάτων.

Αναλυτικά οι παραπάνω βεβαιωθείσες παραβάσεις αφορούσαν, πέντε (5) για υπερβολικό κόμιστρο, τέσσερις (4) για μη τήρηση σειράς στο χώρο αναμονής (πιάτσα), τρείς (3) για μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου, τρείς (3) για επιλογή επιβατών και δύο (2) για στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί.

Επισημαίνεται ότι, δύο (2) από τους ανωτέρω συλληφθέντες, καθώς και έξι (6) από τις παραβάσεις, εντοπίσθηκαν - βεβαιώθηκαν εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου - Πύλη 11 [αφίξεις τουριστικών πλοίων]), από κοινά συνεργεία ελέγχων που συγκρότησαν αστυνομικοί των Ο.Ε.Π.Τ.Α. και άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Enteka-akoma-syllhpseis-odhgwn-taksi_97548.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com