Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

"Καταιγίδα" έργων απο Σεπτέμβριο στον Πειραια?

Ο Δήμαρχος φωτίζει και τις στέγες των σχολείων

«Καταιγίδα» έργων, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος έρχεται από τον Σεπτέμβριο στον Πειραιά, σύμφωνα με τα όσα είπε στην έκτακτη εκπομπή στο Κανάλι-1, «Τα παράπονα στον δήμαρχο». Ανάμεσα στα άλλα, θα φωτίζονται όλες οι εκκλησίες, τα κτήρια υψηλής αρχιτεκτονικής, δρόμοι, μέχρι και οι στέγες των σχολείων.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, εξήγγειλε τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα εξήντα εκ. ευρώ:

Τον πεζόδρομο από τη Λεύκα μέχρι και τον  Άγιο Διονύσιο,

τη ριζική ανάπλαση της Ακτής Μιαούλη από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, των δύο πεζοδρομίων ένθεν και ένθεν, το οδόστρωμα, τη νησίδα,

τον εξωραϊσμό των όψεων όλων των κτηρίων,

το φωτισμό των εκκλησιών, καθώς και το φωτισμό κτηρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας. Την  2ας Μεραρχίας, την παλαιά Τρούμπα, την Τερψιθέα, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Αλεξάνδρας και όλους τους δρόμους κάθετους και παράλληλους από το Πασαλιμάνι μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου, την Πηγάδα, τις σχολικές στέγες.

Παράλληλα, όπως είπε, «οριστικοποιήθηκε η σύμφωνη γνώμη της κυβερνήσεως για ένταξη στο ΕΣΠΑ του υπόγειου δρόμου ΣΕΦ – λιμάνι που λυτρώνει, ανακουφίζει, λύνει μόνιμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά. Η κατεδάφιση της Ραλλείου και η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης που θα καλύπτει την επισκεψιμότητα του Δημοτικού Θεάτρου. Το Δημοτικό Θέατρο θα δώσει τη λάμψη του στον πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης. Επίσης, δώδεκα εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή της Ραλλείου. Επιτέλους, έχουμε τις καθαρότερες παραλίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους».

Επίσης εξήγγειλε και πολλά έργα στις συνοικίες. Οπως είπε: «Έρχονται πολλά έργα στις συνοικίες. Να υπενθυμίσουμε ότι κατεδαφίζονται οι «Μύλοι Μοίρα» για να γίνει πάρκο. Ακόμη, θα γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Αγίας Σοφίας στα Μανιάτικα με παιδική χαρά. Αναζητούνται χώροι για απαλλοτρίωση για να κάνουμε και άλλο πάρκο στην περιοχή. Απαλλοτριώσεις  πάρκα στα Καμίνια, στην Κοκκινιά. Εντάσσουμε του Παπαδογιωργή, σε ένα καινούργιο πρόγραμμα για την ανάπλαση της κτηριακής υποδομής όπου θα γίνουν Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Δημοτική Αστυνομία, ΚΑΠΗ, πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Θα μου πείτε: τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο; Τρέχουμε, λαχανιάζουμε γιατί αργήσαμε πέντε δεκαετίες».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com