Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Κατεδαφίζεται η Ράλλειος!

reportage του portnet.gr

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail
ralleios giapi
• Συμφωνία Β.Μιχαλολιάκου- Μ.Χρυσοχοίδη για πράσινη πλατεία και υπόγειο γκαράζ
Στην επιλογή να γκρεμιστεί το κουφάρι της Ραλλείου στο Δημοτικό Θέατρο και παράλληλα να δημιουργηθεί μια «πράσινη πλατεία» με υπόγειο γκαράζ συμφώνησαν ο υπουργός Υποδομών και ο Δήμαρχος Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr, ο Β.Μιχαλολιάκος σε συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες με το Μιχάλη Χρυσοχοιδη πρότεινε αυτή τη λύση που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι αυτή η λύση θα αναδείξει το Δημοτικό Θέατρο, ενώ παράλληλα θα λύσει το πρόβλημα στάθμευσης που θα προκύψει μελλοντικά, σε πλήρη λειτουργία του Δημοτικού.

Από την άλλη, θα εξορθολογίσει τη λειτουργία του Δημοτικού γκαράζ που υφίσταται σήμερα στο ισόγειο του γιαπιού, ενώ θα «ανοίξει» την κεντρική πλατεία της πόλης.
Είναι αξιοσημείωτο το ότι η δημοτική αρχή φτάνει – ή μάλλον επιστρέφει – σε αυτή την πολιτική επιλογή. Κι αυτό γιατί τους πρώτους μήνες της θητείας του ο Β.Μιχαλολιάκος μιλούσε για κατεδάφιση του γιαπιού, στην πορεία όμως επικράτησε η σκέψη για αξιοποίησή του ως ξενοδοχείου. Αυτό δεν προέκυψε, καθώς δεν εκδηλώθηκε ικανό ενδιαφέρον. Έτσι, επανέρχεται η επιλογή η οποία για πρώτη φορά είχε προταθεί σε ημερίδα που είχε οργανώσει το Λιμάνι της Αγωνίας το μακρινό 2002.
Βεβαίως, στην πολιτική αυτή συμφωνία δεν υπάρχουν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και ίσως ακόμη εξασφαλισμένοι πόροι. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία πολιτικών δυνάμεων και δημοτικών παρατάξεων έχει κατά καιρούς ταχθεί υπέρ της κατεδάφισης του γιαπιού της Ραλλείου, είναι εφικτό να διαμορφωθεί ένα ευρύ πολιτικό μέτωπο που να πιέσει αποτελεσματικά για την υλοποίηση αυτής της επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com