Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Άστεγος ο στίβος στον ΠειραιάΠρόταση για   κατασκευή χώρου Κλασσικού Αθλητισμού στο ΣΕΦ,  σε σύσκεψη μεταξύ  ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  και ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ».Συνάντηση συνεργασίας με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ είχε το ΔΣ  με το Δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο και  την παρουσία  του προέδρου & του αντιπροέδρου του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΛΑΙΑΣ  Σιγάλα  Γεωργίου και Θεοδώρου Αντώνη.Κατά την συνάντηση τέθηκε από το ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ το μεγάλο θέμα της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων κλασσικού αθλητισμού στην πόλη του Πειραιά που  προέκυψε  από το 2003 μετά την κατεδάφιση του σταδίου  Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ  και των βοηθητικών του εγκαταστάσεων .Τονίσθηκε ιδιαίτερα πως ο Πειραιάς είναι η μοναδική πόλη της χώρας χωρίς εγκαταστάσεις κλασσικού αθλητισμού με μεγάλες συνέπειες στον αθλητισμό και την νεολαία της πόλης.Η πρόταση που τέθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ ήταν η κατασκευή ενός νέου γυμναστηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ που θα αντικαθιστούσε  ένα μέρος των εγκαταστάσεων του σταδίου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ.Προτάθηκαν τρεις χώροι εντός του ΣΕΦ που θεωρούνται εφικτοί για  την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων .Ο Δήμος Πειραιά αναγνώρισε το υπαρκτό πρόβλημα και πρότεινε την κατασκευή στίβου περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ με τις ανάλογες τροποποιήσεις που απαιτούνται για την συνύπαρξη εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου και στίβου.Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  επισήμανε  τις δυσκολίες και τις αδυναμίες αυτής της πρότασης αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν  με αυτό τον τρόπο  να καλυφθούν οι ανάγκες του κλασσικού αθλητισμού της πόλης και της νεολαίας,  συμφώνησε  όμως  να συζητηθεί η συγκεκριμένη πρόταση με τους εκπροσώπους του ΣΕΦ, της ΓΓΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού.Τέλος με πρωτοβουλία  του Δημάρχου Πειραιά ορίσθηκε νέα συνάντηση εντός δεκαπέντε ημερών στην οποία θα συζητηθεί η εξέλιξη αυτής της πρότασης.
«Πρόταση για κατασκευή χώρου Κλασσικού Αθλητισμού στο ΣΕΦ, σε σύσκεψη μεταξύ  ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ».
Συνάντηση συνεργασίας με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ είχε το ΔΣ  με το Δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο και την παρουσία  του προέδρου & του αντιπροέδρου του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΛΑΙΑΣ,  Σιγάλα  Γεωργίου και Θεοδώρου Αντώνη.

Κατά την συνάντηση τέθηκε από το ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ το μεγάλο θέμα της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων κλασσικού αθλητισμού στην πόλη του Πειραιά που  προέκυψε  από το 2003 μετά την κατεδάφιση του σταδίου  Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ  και των βοηθητικών του εγκαταστάσεων.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα πως ο Πειραιάς είναι η μοναδική πόλη της χώρας χωρίς εγκαταστάσεις κλασσικού αθλητισμού με μεγάλες συνέπειες στον αθλητισμό και την νεολαία της πόλης.

Η πρόταση που τέθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ ήταν η κατασκευή ενός νέου γυμναστηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ που θα αντικαθιστούσε  ένα μέρος των εγκαταστάσεων του σταδίου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ.   Προτάθηκαν τρεις χώροι εντός του ΣΕΦ που θεωρούνται εφικτοί για  την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων .

Ο Δήμος Πειραιά αναγνώρισε το υπαρκτό πρόβλημα και πρότεινε την κατασκευή στίβου περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ με τις ανάλογες τροποποιήσεις που απαιτούνται για την συνύπαρξη εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου και στίβου.

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ επισήμανε  τις δυσκολίες και τις αδυναμίες αυτής της πρότασης αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν  με αυτό τον τρόπο  να καλυφθούν οι ανάγκες του κλασσικού αθλητισμού της πόλης και της νεολαίας, συμφώνησε όμως να συζητηθεί η συγκεκριμένη πρόταση με τους εκπροσώπους του ΣΕΦ, της ΓΓΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος με πρωτοβουλία  του Δημάρχου Πειραιά ορίσθηκε νέα συνάντηση εντός δεκαπέντε ημερών στην οποία θα συζητηθεί η εξέλιξη αυτής της πρότασης.


pireastime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com