Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Εκπτώσεις από Δευτέρα!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ενημερώνει τον εμπορικό κόσμο ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι θερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013.

Σε ότι αφορά την διενέργειά τους, οι συνάδελφοι πρέπει να επιδείξουν προσοχή στα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.


2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Κατά την διενέργεια των εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. Η κάθε παροχή προς τον καταναλωτή πρέπει να ταυτίζεται με την αναγγελία, οικονομικά, ποιοτικά και ποσοτικά.

Η πειραϊκή αγορά καλεί τους καταναλωτές στις μεγαλύτερες ίσως θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών, για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αγοράζοντας περισσότερα, ποιοτικά και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα.

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com