Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015 ανακηρύχθηκε ο Πειραιάς

Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακηρυχθεί ο Πειραιάς «Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το 2015 ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο η επίτροπος για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά την συνάντηση, η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι σήμερα η Κομισιόν θα ανακοινώσει τη σχετική απόφαση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα παραλάβει τη σκυτάλη από τη Γερμανία.

Αναφερόμενη στην επικείμενη ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, η κ. Δαμανάκη, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία, υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν από την πλευρά της Επιτροπής να υπάρξει μια ιδιαίτερη ατζέντα με θέμα τη θάλασσα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει και το πλεονέκτημα να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον χώρο της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ ευχάριστα τα νέα που του μετέφερε η Επίτροπος κ. Δαμανάκη αναφορικά με την ανακήρυξη του Πειραιά ως Ναυτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2015 και συμπλήρωσε ότι αυτό συμπίπτει με την απόφαση της Ελλάδας η θαλάσσια πολιτική να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο Πειραιάς είναι το πρώτο βήμα, υπάρχει η Θεσσαλονίκη, που πρέπει να είναι ο άλλος λιμενικός πόλος και ακολουθούν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας».

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτές είναι σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τώρα που η έμφασή μας είναι στην πραγματική οικονομία, στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σε ερώτηση προς την κ. Δαμανάκη σχετικά με το ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη μετά από την συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης, η Επίτροπος ανέφερε ότι «το κλίμα στην Ευρώπη διαμορφώνεται με βάση τις προσπάθειες που γίνονται συνεχώς. Πιστεύω και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα δώσει τα αποτελέσματα που χρειάζονται και που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ώστε όλα να πάνε καλά. Μπορούμε να αισιοδοξούμε».

πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com