Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Έρχεται νέα επένδυση της COSCO?

- Η νέα επένδυση από την Cosco θα είναι ύψους 224 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας
- Ο ισχυρός άντρας της Cosco αποκάλυψε πως θέλει να κάνει τονΠειραιά το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου
- Η Cosco με τον Αντώνη Σαμαρά έκαναν τα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτιών στο Ικόνιο
- Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕΠρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές, τα τρένα, τα λιμάνια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο οποίος εγκαινίασε, με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου COSCO Γουέι Τζιαφού τον νέο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο του Πειραιά.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας ενώ ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
«Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι με την ολοκλήρωση του ανατολικού τομέα του προβλήτα 3 επενδύθηκαν στην Ελλάδα 340 εκ. ευρώ.
Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών. Σε πλήρη ανάπτυξη, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκ τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκ ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000.
Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης πηγαίνοντας να γίνει το πρώτο, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Ο ισχυρός άντρας της Cosco, Captain Wei Jiafu ξεκαθάρισε πως η Κίνα έχει διάθεση να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ όπως αποκαλύπτει το capital.gr ο κινέζος επενδυτής έκανε γνωστό πως οι δύο κυβερνήσεις έχουν συστήσεις μικτές ομάδες για να εξετάσουν το ενδεχόμενο κινεζικής επένδυσης στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.
Όπως τόνισε το "αφεντικό" της Cosco όταν παρέλαβαν οι κινέζοι τον Πειραιά είχε κίνηση 166.000 TEU και φέτος έχει φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια, ενώ έκανε σαφές πως στόχος τους είναι να καταστήσουν τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.
Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμφωνία της Hewlett Packard με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Cosco με βάση την οποίας γίνεται δυνατή η δημιουργία κέντρου διανομής της HP στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε πως έρχεται και νέα εταιρεία η Huawei.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com