Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Ο πόλεμος της κρουαζιέρας: Σαφή θέση υπέρ του ΟΛΠ από Βενιζέλο


Το ΠΑΣΟΚ δεν τάσσεται υπέρ της λεγόμενης μεγάλης παραχώρησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρείας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά υπέρ της παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επίσημη επίσκεψή του, στην έδρα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η λύση είναι ένας λιμένας που ανήκει στο δημόσιο, την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους φορείς που ασχολούνται με τη ναυτιλιακή οικονομία και τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία μια ανεξάρτητης αρχής λιμένων».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι υπάρχουν νέα δεδομένα και πρωτοβουλίες, για τα οποία δεν έχει ζητηθεί η γνώμη του συγκυβερνώντος κόμματος.

Για την κρουαζιέρα, ανέφερε ότι ο ΟΛΠ θα πρέπει να ολοκληρώσει τις υποδομές του προκειμένου να αποτελέσει κόμβο.
Αναφερόμενος στο θέμα των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τόνισε ότι έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες και θα πρέπει να σωθούν.

Πρόσθεσε ότι ήδη σήμερα ψηφίζεται μια ρύθμιση στη Βουλή όπου λύνεται μεταβατικά το πρόβλημα με τα ναυπηγεία Ελευσίνας και πρόσθεσε έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τις υποδομές των οποίων χαρακτήρισε μοναδικές.

«Θα στηρίξουμε γενναίες πολιτικές αποφάσεις που έχουν ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τη διάσωση των ναυπηγείων», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για τη Δραπετσώνα είπε ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση στην αξιοποίηση της λιμενο- βιομηχανικής ζώνης και ότι θα καταβληθούν σύντομα προσπάθειες για αξιοποίησή της. Τάχθηκε επίσης υπέρ του αιτήματος να αναδειχθεί ο Πειραιάς και η Σαλαμίνα το 2021, πολιτιστική πρωτεύουσα.

Για το αίτημα του δικηγορικού συλλόγου να μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά σε νέο κτίριο του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, είπε ότι είναι θεμιτό και ότι θα συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναφερόμενος στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός των οικονομικών της, ενώ τόνισε ότι μέσα από την αναδιάρθρωση των πόρων του ΕΣΠΑ θα υπάρξουν χρήματα για την ανάπτυξη των υποδομών στα νησιά.

Πηγή: http://www.skai.gr

1 σχόλιο:

 1. Θέλουν να κτίσουν ένα νησί από μπλόκια, καμμιά 40 στρεμματα, εγκαταστάσεις και βραχιόνες. μπροστά και αριστερά από το ΣΕΦ. που θα κλείσει το φαληρικό όρμο....

  και απο εκεί με γέφυρες και νέους δρόμους θα πηγαίνει στην ξηρά, όπου θα χρειασθούν μεγάλα οικόπεδα για υποστηρικτική βάση

  Φαντασθείτε όλα τα ναυταθλητικά σωματεία που θα απαγορευθεί να αθλούνται, λόγω ρότας κρουαζιεροπλοίων, που θα ξεκινά από το Καλαμάκι. Με ιδιωτικό το Ελληνικό, δεν υπάρχει χώρος σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο.

  Φαντασθείτε την παραλία Μοσχάτου και Φαλήρου, γεμάτα παρκινγκ, αποθήκες, Φαντασθείτε την θαλάσσια μόλυνση σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο μέχρι το Καλαμακι.

  Καμμία ελεύθερη παραλία μεχρι την Βαρκιζα. Φαντασθείτε το έργο της Οπερας με ένα κολοβό πάρκο, χωρίς συμμετοχή των κατοίκων, άντρο εγκληματικότητας.

  Ουσιαστικά όλη η περιοχή με τον Φλοίσβο, θα γίνει ένα λιμάνι και τα ναυταθλητικά, θα πεταχθούν έξω

  Εννοείται ότι η μελέτη του ιδρύματος Νιάρχου όλο το έργο της Οπερας και της ανάπλασης, είναι εντελώς αντίθετα και έχουν προειδοποιήσει σχετικά.

  Υπάρχουν, απ'ότι φαίνεται μεγάλα οικοπεδικά , κατασκευαστικά συμφέροντα, με την "βοήθεια" εκδοτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com