Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Για Πειραιά και Φάληρο ενδιαφέρεται η Royal Caribbean CruisesΡεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος
Το ενδιαφέρον της κορυφαίας εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο, της Royal Caribbean Cruises, για επενδύσεις στον Πειραιά ή το Φάληρο, καθώς και στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, επιβεβαίωσε χθες η περιφερειακή διευθύντρια του αμερικανικού ομίλου σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σλοβακία και Σκόπια κυρία Helen Beck, σε συνάντηση με τουριστικούς συντάκτες. Η κυρία Beck δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο η Royal Caribbean Cruises να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος κυβερνητικών σχέσεων ΗΠΑ και Ευρώπης της Royal Caribbean Cruises κ. John Fox συναντήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη και ανέπτυξε τα σχέδια του ομίλου για την Ελλάδα.

Σχετικά με την προοπτική να καθιερώσει ελληνικά λιμάνια ως home porting, η κυρία Beck είπε ότι ο όμιλος προγραμματίζει μεσομακροπρόθεσμα και το ενδεχόμενο αυτό θα εξετασθεί για τα έτη 2015 και 2016. Στη λήψη της απόφασης θα βαρύνει η ανάκαμψη ή μη της οικονομίας στην Ευρώπη.
Ο όμιλος της Royal Caribbean, που περιλαμβάνει τις θυγατρικές Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises, θα διακινήσει εφέτος με τα κρουαζιερόπλοιά του επιβάτες σε 11 ελληνικούς προορισμούς: Στον Πειραιά, στη Σαντορίνη, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο, στο Κατάκολο, στη Μύκονο, στην Κέρκυρα, στην Κω, στη Λέσβο, στο Αργοστόλι και στον Βόλο. Τα δρομολόγια θα παραμείνουν περίπου ίδια με πέρυσι. Σημειώνεται ότι το Azamara Club Cruises διακινεί υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες και στην Αθήνα περιλαμβάνεται και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Οι Ελληνες επιβάτες κρουαζιέρας

Αναφορικά με τους Ελληνες επιβάτες κρουαζιέρας στον όμιλο, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει o ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel and Tourist Servises Ltd που αντιπροσωπεύει τη Royal Caribbean, την Celebrity και την Azamara στη χώρα μας, οι περισσότεροι ανήκουν στις κατηγορίες: Οικογένεια, νιόπαντροι και άτομα τρίτης ηλικίας. Επιλέγουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, που ξεκινούν από τη Βαρκελώνη ή τη Ρώμη, ενώ εξαιρετικά δημοφιλής είναι οι κρουαζιέρες στην Αλάσκα, Βαλτική και Νότια Αμερική. Η περίοδος αιχμής για τους Ελληνες είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και η μέση τιμή με τους φόρους, τα φιλοδωρήματα και τα φαγητά για μία κρουαζιέρα 7 έως 12 ημερών κοστίζει κατ' άτομο περίπου 1.100 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα αεροπορικά εισιτήρια.


kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com