Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων θα δημοπρατήσει τα έργα Ανάπλασης στο ΦάληροΣύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Σταύρου Καλογιάννη, ορίζεται η προϊστάμενη αρχή και η διευθύνουσα υπηρεσία για τα έργα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Αναλαμβάνει προϊστάμενη αρχή η Διεύθυνση Οδικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ) και διευθύνουσα υπηρεσία το τμήμα Κατασκευής Αυτοκινητοδρόμων και Ειδικών Έργων, για το υποέργο «Έργα Αστικών Υποδομών», που περιλαμβάνει:

- Την κατασκευή αντιπλημμυρικού καναλιού για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Μοσχάτου-Καλλιθέας,

- τη μεταφορά προς τη θάλασσα κατά 90 μέτρα και και την τμηματική κάλυψη της Λεωφόρου Ποσειδώνος ώστε να ενωθεί η πόλη με την παράκτια ζώνη,

- την κατασκευή κόμβων πρόσβασης προς και από το Συνεδριακό Κέντρο και αγωγού τροφοδοσίας με επεξεργασμένο νερό από την Ψυτάλλεια (ή κινητής μονάδα επεξεργασίας για την άρδευση του πάρκου).

Επίσης, ορίζεται ως προϊστάμενη αρχή η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών και ως διευθύνουσα υπηρεσία το τμήμα Κατασκευής Έργων για το υποέργο «Κτιριακά -  Περιβάλλων χώρος», που προβλέπει:

- Τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στις ζώνες 1 και 2 και το σύνολο των έργων διαμόρφωσης περιοχής έκτασης περίπου 530 στρεμμάτων σε μητροπολιτικό πάρκο,

- την κατασκευή τριών υπόγειων χώρων στάθμευσης (συνολικά 1.000 θέσεων) και τριών υδατοδεξαμενών για κολύμβηση και αναψυχή και,

- την κατασκευή κτιρίων - προβλεπόμενης συνολικής δόμησης 16.000 τ.μ. με χρήσεις εστίασης - αναψυχής, πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων και εμπορικών καταστημάτων.

Ακόμη, ορίζεται ως προϊστάμενη αρχή η Διεύθυνση Λιμενικών Έργων & Έργων Αεροδρομίων και ως διευθύνουσα υπηρεσία το τμήμα Κατασκευών και Συντήρησης Λιμενικών Έργων, για το υποέργο «Λιμενικά Έργα», που περιλαμβάνει:

- τα λιμενικά έργα,  προβλήτες περιπάτου με την κεντρική 120 μέτρα μήκους, αναδιαμόρφωση του κρηπιδώματος και διαμόρφωση τεχνητής παραλίας και νησίδων προστασίας αυτής.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com