Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Σε ένα χρόνο οι δημοτικές!

ekloges_paravan
• Στις 25 Μαΐου τριπλές κάλπες : Ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές
 
Τελικά παίρνουν αναβολή οι δημοτικές εκλογές, αλλά έρχονται λίγο πιο νωρίς. Στις 25 Μαΐου, όταν θα γίνουν και οι ευρωεκλογές. Κι αυτό παρά την φημολογία ότι θα δινόταν πεντάμηνη παράταση στη θητεία περιφερειαρχών και δημάρχων. Την ίδια μέρα θα ψηφίσουμε και για τις περιφερειακές εκλογές, ενώ πλέον οι θητείες περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων θα είναι πενταετείς, όση και η θητεία των ευρωβουλευτών, όπως προβλέπει ο νόμος.
Η απόφαση αυτή – που πρέπει να θεωρείται ειλημμένη από την τρικομματική κυβέρνηση- ανατρέπει σχεδιασμούς τοπικών αιρετών και οπωσδήποτε επισπεύδει εξελίξεις σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών. Και ενώ για τις περιφέρειες και ειδικά της Αττικής υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για συνεργασία – κατά το πρότυπο της τρικομματικής- σε επίπεδο δήμων ήδη ετοιμάζονται τα πρώτα σχήματα, ανεξάρτητα από τις όποιες κεντρικές αποφάσεις των κομμάτων, αν και δεν θεωρείται πιθανό να εκδηλωθούν συγκεκριμένες κινήσεις πριν τον Σεπτέμβριο.
 
Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπάρχουν ορισμένα δεδομένα και αρκετά ζητούμενα. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα είναι υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης, αν και με τα ανοίγματα που συστηματικά επιχειρεί στέλνει μηνύματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Το ζητούμενο για το Λιμάνι της Αγωνίας (ΣΥΡΙΖΑ) είναι να μεταφέρει τη δυναμική που καταγράφει το κόμμα κεντρικά σε επίπεδο δήμου.  Με ποιόν ή ποια επικεφαλής ποιές συμμαχίες και ποιο πρόγραμμα  είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται. Ερωτήματα υπάρχουν και για το αν η Χρυσή Αυγή επιχειρήσει να καταγράψει τη δυναμική της, καθώς επίσης και το πώς θα διαχειριστεί την κρίση του το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική ταυτότητα της η ΔΗΜΑΡ.
Στους δήμους της Β’ Πειραιά  ακλόνητα φαβορί εμφανίζονται ο Γιώργος Ιωακειμίδης στο δήμο Νίκαιας – Ρέντη και ο Στ. Κασσιμάτης στον Κορυδαλλό. Στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα ο νυν δήμαρχος Λ. Τζαννής υποχωρεί ατάκτως, ενώ αίσθηση προκαλεί η δυναμική της νεομφανιζόμενης κίνησης «Αλλιώτικη Πόλη» με την Μαρία Καραφέρη. Τέλος στο Πέραμα της ανεργίας και της φτώχειας δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους πως μπορεί να αναδειχθεί σε αυτοδιοικητικό προπύργιο της ΧΑ.


portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com