Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Στο δήμο Πειραιά η «Παγόδα» - reportage απο portnet.gr

pagoda
• Υπόσχεση Σαμαρά στον Β. Μιχαλολιάκο κατά το γεύμα του Σαββάτου
 
Την παραχώρηση της «Παγόδας» από τον ΟΛΠ στο δήμο Πειραιά εξασφάλισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr ο Βασίλης Μιχαλολιάκος από τον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος που είχαν το Σάββατο στο Χατζηκυριάκειο ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Πειραιά, παρουσία του υπ. Επικρατείας Δ. Σταμάτη και του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κ. Μπούρα, συμφωνήθηκε ότι πρώτη κίνηση ουσιαστικής ενίσχυσης του δήμου μπορεί να είναι η παραχώρηση της «Παγόδας» στο δήμο. Μάλιστα κύκλοι που πρόσκεινται στον δήμαρχο εξέφραζαν την άποψη ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς καθυστερήσεις, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του υπ. Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη,  όσο και του προέδρου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη.
Υπενθυμίζεται ότι η «Παγόδα», απέναντι από τον Αγ. Νικόλαο , παραμένει ανεκμετάλλευτη από το 2004 όταν φιλοξένησε για τελευταία φορά τα «Ποσειδώνια» , ενώ προσπάθειες του ΟΛΠ να την μετατρέψει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων δεν καρποφόρησαν, αφού δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση στους σχετικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν.
Ήδη παράγοντες του περιβάλλοντος του Β. Μιχαλολιάκου επεξεργάζονται ιδέες για την αξιοποίηση της. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν η δημοτική αρχή είχε προτείνει να λειτουργήσει εκεί είτε μια σύγχρονη αγορά είτε ένα σύγχρονο «Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Πάντως δεν λείπουν κι εκείνοι που εισηγούνται στον δήμαρχο να μεταφερθεί εκεί το δημαρχείο της πόλης, καθώς η αρχιτεκτονική του κτηρίου αποτελεί πλέον τοπόσημο για την πόλη και το λιμάνι, ενώ η έκταση του είναι τέτοια που μπορεί να στεγάσει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
Κατά την διάρκεια του γεύματος του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο, όπως πρώτο έγραψε το Portnet.gr, o Βασίλης Μιχαλολιάκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως είναι τα έργα του μετρό, του τραμ,  η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, οι σχέσεις με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς αλλά και ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου με βάθος 10ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com