Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Συνάντηση Μουσουρούλη - Μιχαλολιάκου - Ανωμερίτη για την «Παγόδα» - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Portnet.gr

pagoda_4304458717_4518f8ec15
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Portnet.gr

•  ΟΛΠ  : Ας την πάρει ο δήμος, αλλά με τι χρήματα θα την φτιάξει;
 
•  Δήμος Πειραιά : Υπάρχει και το ΕΣΠΑ
 
Σε ραντεβού την Μεγάλη Εβδομάδα μεταξύ των Κωστή Μουσουρούλη, Βασίλη Μιχαλολιάκου και Γιώργου Ανωμερίτη πιθανολογείται ότι θα αποφασιστεί αν και κυρίως πως θα περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου Πειραιά η «Παγόδα». Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε προς τον δήμαρχο Πειραιά το περασμένο Σάββατο, κατά το γεύμα στον «Ηλία» στο Χατζηκυριάκειο, ότι το εμβληματικό αυτό κτήριο θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Πειραιά. Τώρα ο υπουργός Ναυτιλίας και ο πρόεδρος του ΟΛΠ μαζί με τον δήμαρχο καλούνται να ξεπεράσουν τα διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά προβλήματα για να προχωρήσει η μεταβίβαση.
Κύκλοι του ΟΛΠ στους οποίους απευθύνθηκε το Portnet.gr  εξηγούσαν ότι με την εξαίρεση ενός μικρού τμήματος που χρειάζεται για την εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας (αφού κι εκεί χωροθετούνται θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων), το κτήριο δεν είναι πλέον λειτουργικά απαραίτητο για τον ΟΛΠ. Οπότε θα μπορούσε να παραχωρηθεί στον δήμο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, χωρίς η εταιρεία να ζημιώσει τους μετόχους της. Διατύπωναν όμως την απορία με ποια κονδύλια θα μπορέσει ο δήμος να επισκευάσει την τεχνικά και αρχιτεκτονικά ιδιαίτερη στέγη του.
Σημειώνεται ότι το κτήριο που βρίσκεται απέναντι από τον Ναό του Αγίου Νικολάου  έχει χαρακτηρισθεί μνημείο και αποτελεί πλέον τοπόσημο για τον Πειραιά και το λιμάνι του. 
Οι όποιες δε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχει κατά καιρούς υποστεί προϋποθέτουν τον σεβασμό της αρχιτεκτονικής του και ιδιαίτερα των εξωτερικών όψεων και της στέγης του - στην οποία άλλωστε οφείλει το προσωνύμιο «Παγόδα».  Μάλιστα, σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι, αυτοί ακριβώς οι περιορισμοί είναι που απέτρεψαν τους επενδυτές να προσέλθουν στους τρεις διαγωνισμούς για την μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων,  με αποτέλεσμα να αποβούν άγονοι . Οι κατ' αρχήν ενδιαφερόμενοι εκτίμησαν ότι το κόστος επισκευής της στέγης και διατήρησης της αρχική της μορφή θα ήταν τόσο μεγάλο που καθιστούσε ασύμφορη την επένδυση κι έτσι απλώς απέσυραν το ενδιαφέρον τους.
Από την πλευρά του δήμου Πειραιά εξέφραζαν πάντως την πεποίθηση ότι εφ' όσον τελικά περάσει το κτήριο στην ιδιοκτησία του δήμου θα μπορέσουν να εξασφαλιστούν , μέσω ΕΣΠΑ, τα απαραίτητα κονδύλια για την επισκευή του και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο λειτουργικό κτήριο, με την σκέψη να στεγάσει το δημαρχείο Πειραιά να κερδίζει έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com