Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Πρωθυπουργική παρέμβαση για την περιουσίαΣτην τελική ευθεία βρίσκονται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, τα θέματα διεκδικήσεων για τη δημοτική περιουσία. Οπως είπε στην εκπομπή «Τα παράπονα στον Δήμαρχο», ήταν πολύ αποδοτικό το γεύμα με τον Πρωθυπουργό, καθώς με την παρέμβαση του τελευταίου, η Παγόδα περνάει στο Δήμο του Πειραιά και η έκταση από το ΣΕΦ μέχρι το Μικρολίμανο, περιέρχεται στην κυριότητα του Δήμου  εντός της εβδομάδος.
Παράλληλα, όπως είπε με πρωθυπουργική παρέμβαση ψηφίζεται τροπολογία με την οποία    ο Δήμος παίρνει το νεοκλασικό κτήριο που κινδυνεύει να καταρρεύσει, στη συμβολή των οδών Βούλγαρη και Βασιλέως Γεωργίου, προκειμένου να το κάνουμε υπέροχα γραφεία της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και ΚΑΠΗ.          

ΠΑΓΟΔΑ: «Ο Πρωθυπουργός που έχει η χώρα, είναι ένας πολύ καλός Πρωθυπουργός, που σέβεται και τιμά τους θεσμούς. Γνώριζε, πριν ακόμη γίνει Πρωθυπουργός, πόσο εγκαταλελειμμένος ήταν ο Πειραιάς. Επίσης, γνωρίζει ότι ο Πειραιάς ήταν και μπορεί να ξαναγίνει το όχημα ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.
Από εκεί και πέρα, ο Δήμαρχος που έχει ο Πειραιάς είναι ένας Δήμαρχος ειδικού σκοπού. Να «τρέξει» γρήγορα την επίλυση προβλημάτων που καθυστέρησαν και άφησαν τόσο πίσω τον Πειραιά.
Με τον Πρωθυπουργό δεν φάγαμε απλώς, λύσαμε θέματα.
Είναι οριστικό και αμετάκλητο, ότι η Παγόδα περνάει στο Δήμο του Πειραιά. Από το ΣΕΦ μέχρι το Μικρολίμανο, το παίρνει ο Δήμος  εντός αυτής της εβδομάδος. Κάθετη, σκληρή εντολή του Πρωθυπουργού.  Έχουμε πει ότι όλα τα δημόσια κτήματα, που είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά περνάνε στο Δήμο Πειραιά, για αθλητισμό, για πολιτισμό, για πράσινο. Ασφαλώς δεν πρόκειται να κατάσχουμε τα ιδιωτικά οικόπεδα. Προσπαθούμε να αναπτυχθεί ο Πειραιάς.»

ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ: «Τα δέκα στρέμματα του στρατοπέδου Σακελλίωνα τα πήραμε για να φτιάξουμε πάρκο και εκκλησία. Ο Πρωθυπουργός παρενέβη και σήμερα ψηφίζεται τροπολογία με την οποία παρακάμπτουμε τους μανδαρίνους, που πήγαν να μας εμποδίσουν να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο που κινδυνεύει να καταρρεύσει, στη συμβολή των οδών Βούλγαρη και Βασιλέως Γεωργίου, προκειμένου να το κάνουμε υπέροχα γραφεία της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και ΚΑΠΗ.
Δεν σταματάμε στις αντιδράσεις των δήθεν ψευτοπροοδευτικών, που είναι επαγγελματίες υποστηριχτές άνομων ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν ντρέπονται; Έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία, τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο Πειραιάς; Στο βωμό του κομματικού συμφέροντος και των δικών τους οικονομικών συμφερόντων, τα πάντα; Πείτε μου, ποια περιοχή απέκτησε κλινική και ζημιώθηκε; Σκεφτείτε λοιπόν μια εγκαταλελειμμένη περιοχή, έναν σκουπιδότοπο που δίπλα έχει πολυκατοικίες που μένει κόσμος. Να μας πουν ένα αρνητικό. Το «Μετροπόλιταν» δεν πρόκειται να ζημιωθεί. Θα υπάρχει υψηλότερη ποιότητα των υπηρεσιών και θα πέσουν οι τιμές. Θα δουλέψει κόσμος και θα «ανασάνει» ο Πειραιάς.»

ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ: «Το Πάρκο του Δηλαβέρη είναι κόσμημα για το λεκανοπέδιο Αττικής. Οσονούπω δημοπρατείται το αναψυκτήριο που πρέπει να υπάρχει μέσα. Θα υποχρεώσουμε τον επενδυτή να αναλάβει και τη φύλαξη.
Να παρακαλέσω και τους περιοίκους να το θεωρήσουν δικό τους και να το προστατεύουν. Θα απαγορευτεί η είσοδος στα σκυλιά. Αγαπάμε τα σκυλιά, αλλά πιο πολύ αγαπάμε τα παιδιά.
Ασφαλώς θα αναπαλαιωθούν και θα φωταγωγηθούν οι καμινάδες μέσα από ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, που επιχειρούμε να το εντάξουμε.»

ΠΥΡΓΟΣ: «Ο διεθνής διαγωνισμός για τον Πύργο, όπως και για τη Ράλλειο, το Δημαρχείο και για τα δυο οικόπεδα στου Ρετσίνα, είναι σε εξέλιξη. Ελπίζουμε ότι θα προκύψει ενδιαφέρον για να κάνει και την  ανάπλαση της περιοχής γύρω από τον Πύργο.
Οσονούπω «έρχεται» και η Δημοτική Αγορά, που θα είναι αίγλη και λάμψη για το Δήμο Πειραιά. Όλα θα τα αλλάξουμε. Μην λένε ότι ανοίγω πολλά μέτωπα. Μα γι΄ αυτό ήρθα. Κι αν δεν με θέλει ο Πειραϊκός λαός θα φύγω με το κεφάλι ψηλά. Όρθιοι μπήκαμε στο Δημαρχείο. Όρθιοι θα φύγουμε, όταν φύγουμε».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com