Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Η «έκπληξη» του Πειραιά - υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

passport-100413
•  Αρβανιτόπουλος, Δρίτσας, Καρύδης, Κακουλίδης γύρω από ένα τραπέζι!
 
•  Σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης η εκδήλωση του Portnet.gr και του PassPort
 
Την ώρα που οι πολιτικές δυνάμεις του Συνταγματικού Τόξου δυσκολεύονται, παρά την κρίση, να κάτσουν «γύρω από ένα τραπέζι» και να συνεννοηθούν σε στοιχειώδη θέματα, στον Πειραιά κάτι τέτοιο έγινε.
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Καρύδης και Γιάννης Κακουλίδης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ηλεκτρονικής εφημερίδας  Portnet.gr, βρέθηκαν στο PassPort την Τετάρτη το βράδυ και μίλησαν για τον Πειραιά του 21ου αιώνα.
 Και μάλιστα σε κλίμα συναίνεσης και με διάθεση συνεννόησης . 

Ο υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κων. Αρβανιτόπουλος αποκάλυψε ότι υποβάλλεται φάκελος για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι έστω κι ως «καπρίτσιο» της Ιστορίας η πόλη ετοιμάζεται να διεκδικήσει σε επίπεδο υποδομών ότι της αντιστοιχούσε και δεν κέρδισε την προ του 2004 περίοδο.
Ο Δ. Καρύδης του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως επιβάλλεται η υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών και η αξιοποίηση των περίπου 400εκ. ευρώ που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ για το Μετρό, το Τραμ και το λιμάνι της κρουαζιέρας. Ζήτησε με έμφαση μάλιστα να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για δημιουργία άλλου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φάληρο, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι.
Ο Γιάννης Κακουλίδης της ΔΗΜΑΡ εστίασε στην  αναπτυξιακή  δυνατότητα που μπορεί να έχει από μόνη της η επένδυση στον Πολιτισμό, αναφέροντας την περίπτωση του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και της ανάπλασης της Τρούμπας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com