Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Στη Φρεαττύδα η γιορτή της Καθαρής ΔευτέραςΚάλεσμα στους Πειραιώτες να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρή Δευτέρα στη Φρεαττύδα, απηύθυνε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Οπως είπε κάποιες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα έθιμα του λαού μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, πρέπει να τα τιμάμε, ειδικά τώρα στον καιρό της κρίσης.

Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι το κόστος θα είναι μηδενικό, όπως τόνισε, οι εκδηλώσεις αυτές έχουν και τον χαρακτήρα προσφοράς στους συνανθρώπους μας.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Τα έθιμα, τα κληρονομήσαμε και με αυτά παλεύουμε και με σύμμαχο μας την αισιοδοξία και την αγάπη μας για την πόλη μας. Την Καθαρά Δευτέρα να έρθετε όλοι στη Φρεαττύδα. Είναι θεσμός. Τα έθιμα να τα σεβόμαστε. Για τις Απόκριες κάνουμε διασπορά εκδηλώσεων. Θα ενημερωθούν εγκαίρως οι δημότες, με σποτάκια για όλες  τις εκδηλώσεις σε όλες τις συνοικίες του Πειραιά.  Με σχεδόν μηδενικό κόστος. Κάποιοι κραυγάζουν με ένα απίστευτο λαϊκισμό που μισεί την πόλη. Τίποτα - λέει - να μην κάνουμε. Καμία εκδήλωση. Και να τα κάνουμε αυτά τα χρήματα – το ένα χιλιάρικο, τα δύο χιλιάρικα -δήθεν κοινωνική πολιτική. Τη στιγμή που τους αποδεικνύω ότι η κοινωνική μας πολιτική είναι πρώτο μας μέλημα και είναι πλήρης στον Πειραιά. Τους λέω: ελάτε να περπατήσουμε μαζί κι αν βρούμε ένα άστεγο, εγώ θα φωνάξω αμέσως τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δημοτική Αστυνομία, να τον περιθάλψουμε σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο. Κανείς δεν υπάρχει χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα.

Δηλαδή να πούμε ότι ο Πειραιάς παραιτήθηκε; Τελείωσε; Ο Πειραιάς είναι για όλους μας. Δεν είναι μόνο για τη Δημοτική Αρχή,  δεν είναι μόνο για τη πλειοψηφία και προπαντός για όλες τις παρατάξεις. Υπάρχουν οι πολίτες που τους πιστεύουν και τους  αγαπούν και τους εμπιστεύονται. Τις  Αποκριάτικες εκδηλώσεις, τις  εκδηλώσεις για την επανάσταση του 1821, τις έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή. Ιδιαίτερα αυτές που μας κάνουν να εμπνεόμαστε από την ιστορία.  Και να πούμε σε όλους τους φίλους και συμμάχους, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα που δανείστηκε, αλλά η χώρα που έδωσε αγώνες και θυσίες για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για την αξιοπρέπεια».  

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com