Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Στο δήμο Πειραιά το Κεντρικό λιμεναρχείο !

kentriko_limenarxeio
Το υπ. Ναυτιλίας παραχωρεί το κτήριο

Σε μία φάση αναζήτησης και από κοινού αξιοποίησης κτηρίων που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται φαίνεται ότι μπαίνει από τη μια ο δήμος Πειραιά και από την άλλη το υπ. Ναυτιλίας, αλλά και ο ΟΛΠ.
Πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας,όπως είπε ο Β. Μιχαλολιάκος (στο Κ-1) είναι η παραχώρηση του κτηριου του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο δήμο. «Το κτήριο του Κεντρικού  Λιμεναρχείου, οσονούπω περιέρχεται στο Δήμο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά. Αντίθετα, αν και ο δήμος ενδιαφέρθηκε, δεν θα προχωρήσει η παραχώρηση του παλιού κτηρίου του ΥΕΝ στην Γρ. Λαμπράκη. «Υπάρχει μια υπηρεσία που δεν μπορεί να φύγει», είπε ο δήμαρχος που αποκάλυψε ότι συνομίλησε και για τα δύο αυτά θέματα με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη.
Όμως και με τον πρόεδρο του ΟΛΠ ανέφερε ότι έχει προχωρήσει σε συζητήσεις για αξιοποιήσεις κτηρίων και καλύτερη υποδοχή των τουριστών της κρουαζιέρας ο  Β. Μιχαλολιάκος.
Συγκεκριμένα στην ίδια εκπομπή ανέφερε: «Έχω μιλήσει με τον κ. Ανωμερίτη για την Παγόδα, έχω μιλήσει για το Παλατάκι. Ο Πειραιάς θα πάρει αυτό που του ανήκει. Ενεργοποιείται η μελέτη και υιοθετείται από το ΕΣΠΑ για τον εξωραϊσμό και των όψεων των κτηρίων που είναι στην Ακτή Μιαούλη, ώστε να έρχεται ο επισκέπτης με το καράβι στον πανέμορφο Πειραιά κι όχι στον εγκαταλελειμμένο Πειραιά.Σήμερα, την ώρα που μιλάμε, είναι εργάτες των κήπων και εξωραΐζουν  τα παρτέρια που είναι από την κρουαζιέρα και προς τα εδώ, φυτεύοντας σκαλίζοντας, ομορφαίνοντας. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Χρωστάμε ένα Πειραιά, που θα είναι όχημα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και όχι μια απωθητική πόλη». 

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com